18-годишна заложила накитите на убитата Александра от Провадия

OFFNews 16 април 2016 в 19:09 11621 5

18-годишна заложила накитите на убитата Александра от Провадия

Приятелката на обвинения за убийството на 13-годишната Александра от Провадия Красимир също е заложила накитите на момичето в заложна къща. 18-годишната Ивалена, за която приятелят ѝ Красимир първоначално твърдеше, че е бременна, също е обвинена за смъртта на Александра и е задържана в ареста. 

Момичето е обвинено за помагачество към извършеното престъпление - грабеж, придружен с убийството на 13-годишната Александра. На местопрестъплението е открит отпечатък от обувка до главата на жертвата, който е от обувката на Ивалена. Прокуратурата разполага и с видеозапис, на който Ивалена и Красимир продават златните накитите на жертвата – пръстен, обици, колие с медальон и гривна.

Ивалена на 18 години, с нейната лична карта са заложени накитите на александра. Тя не е бременна, както заяви в съдебната зала красимир по гледане на мярката. Тя е задържана за 72 часа.

„На въпроси на ваши колеги, уточнявам, че Ивалена е освидетелствана и категорично не е бременна. Тъй като в различните агенции се твърди, че очаква дете и т.н. По разпореждане на прокурора е извършено освидетелстване. Лекарите са категорични, че няма бременност", каза пред "Фокус" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

В понеделник прокуратурата ще поиска постоянен арест за 18-годишното момиче. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови