18 години затвор за мъж, запалил приятелката си

OFFNews 01 юни 2021 в 15:40 1029 0

18 години "лишаване от свобода" при строг режим получи мъж, който запалил приятелката си, докато лежи в леглото, съобщават от прокуратурата. 

Вечерта на 15 септември 2020 г. 53-годишният Н.П. залял с бензин и запалил Т.П., с която от години живеел на семейни начела в с. Три кладенци. 

Един от синовете им минавал с компания в близост до дома на родителите си, когато чул виковете на майка си. Наближавайки къщата, той видял излизащия от нея дим. До външната чешма била майка му, която се опитвала да се облива с вода.

Наблизо стоял подсъдимият, който не помогнал на жената. Вместо това се спречкал със сина им, взел коса и го подгонил. Свидетели на случващото се подали сигнал на телефон 112, като междувременно пробвали да загасят огъня в къщата.

Въпреки шока и болката, Т.П. успяла да каже, че е полята с бензин и запалена, докато била в леглото.

На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Пострадалата била транспортирана до лечебно заведение, но починала от нараняванията си. Извършителят се укрил, но бил намерен и задържан на следващия ден.

Жената е получила 91% изгаряне както и увреждане на горните дихателни пътища. Освен това е установено, че е Н.П. се е опитал да я души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови