Тестовете на OFFRoad-Bulgaria.com: Пистолет за боядисване Parkside

Венцислав Петров 05 март 2020 в 09:55 23012 0

Снимка OFFRoad-Bulgaria.com

С голямо желание се захванах с идеята за ревюта на инструменти, но напоследък съм разочарован. А чистосърдечният ми ентусиазъм направо се изпари от последния инструмент, който дойде при мен.

Но да „върна лентата“... Представям си аз ревютата на инструменти като едно приятно изживяване. Пробване, тестване, снимки, прочее важни работи изобщо добър повод да ме оставят на мира вкъщи. Нещата обаче вземат странен обрат и не се развиват по моя сценарий, даже хич напоследък...

Инструментът, който се появи в ръцете ми, се оказа… бояджийски пистолет! Ще речете, добре де и що, боядисай нещо и давай да видим.

Да, ама не! Изведнъж този бояджийски пистолет взе, че бе вписан в семейните планове. Ей така… и аз от тестер бях преквалифициран в най-обикновен "бачкатор"… Изведнъж се оказа, че е време да се боядисват огради, врати и т.н., някакви грандиозни планове. От едното нищо, каква работа ми се отвори.

Както е тръгнало, щандът с инструменти в LIDL, като ходя със семейството, ще трябва някак внимателно да го заобикалям. Вече не знам какво може да им хрумне да се свърши вкъщи.

Използвам случая да отправя официално предупреждение: внимавайте с разглеждането на инструменти в магазина! Ще се спрете за малко да погледате нещо, с най-доброто намерение нещо да правите по джипката и без въобще да подозирате, ще ви се струпат домашни ремонти, които не сте сънували, че бихте се хванали…

И дръжте жена си далеч от този щанд… Да гледа промоциите на италианската кухня, не да прави планове как вие евтино можете да замените една строителна бригада… Такива ми ти работи.

Да се върна на пистолета. Този път ревюто ще е по-различно. Инструментът е предназначен за боядисване и лакиране вкъщи, дребни поправки и въобще обновяване на всякакви покрития от бои и лакове. Понеже вкъщи работа, както споменах, очевидно се отвори, ще разделя ревюто на две части. Моята част ще видите, като се стопли, април–май. Чак такъв мазохист сега да боядисвам на двора не съм.

Залагам на сигурно и се обръщам за мнение и проба към човек, който е професионалист и работният му инструмент всеки ден е бояджийски пистолет. Защо? Бояджийският пистолет е инструмент, който изисква определени навици. И ако резултатът не е добър, много вероятно е виновен да е „майсторът“.

Цялото ревю и видео можете да видите ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови