Ревю: Huawei FreeBuds 6i – слушалки, които ефективно премахват околния шум

Павлин Луканов 18 юни 2024 в 13:35 18560 0

Huawei FreeBuds 6i

Снимка Павлин Луканов

Huawei FreeBuds 6i

Huawei има повече от адекватно портфолио от напълно безжични слушалки, покривайки основните нужди на потребителите в различните ценови класове. Сред по-достъпните предложения е серията FreeBuds i, която може да се похвали с доста солидни модели.

Най-новото попълнение в тази линия са FreeBuds 6i, които от тази седмица са налични и в България. Моделът изпъква със значително подобрение по отношение на способностите за шумопотискане, което ще ви позволи ефективно да се изолирате от околната обстановка. Освен това отчитаме подобрения в качеството на звука и добре познат и елегантен дизайн.

Подобно на всички носими джаджи на компанията, FreeBuds 6i са съвместими както с iPhone (iOS), така и със смартфони с Android, но и други устройства, използващи Bluetooth, включително лаптопи и таблети.

Познат, елегантен дизайн

FreeBuds 6i са с дизайн, който е почти идентичен с този на предходното поколение, FreeBuds 5i. Разбира се има някои промени в разположението на сензори и отвори за микрофони, но визията до голяма степен е запазена.

Слушалките са с издължени стебла и силиконови накрайници, в три размера, за оптимално пасване в ухото. Те са с полирана повърхност, което ги прави приятни за окото, и се предлагат в три цвята, бял, лилав и черен.

Кейсът за зареждане също е почти идентичен с този за предшестващия модел и е компактен. Той има светлинен индикатор, USB Type-C порт за зареждане и бутон за сдвояване. Слушалките са със сертификация IP54, което ги прави устойчиви на изпръскване с вода, а така можете да ги носите по време на дъжд и да не се притеснявате от потта по време на упражнения.

Лесен старт и изключително ефективно шумопотискане

FreeBuds 6i използват Bluetooth за свързване и така са съвместими с много широк кръг от устройства, включително смартфони, лаптопи, таблети и др. За да влязат в режим на свързване е необходимо да задържите за няколко секунди бутона отстрани на кутийката. След това добавяте слушалките от устройството, с което ще ги използвате. Възможно е едновременното свързване с до две устройства, например лаптоп и смартфон.

За първи път в линията FreeBuds i е добавена технология за шумопотискане, типична за слушалките от Pro серията на компанията. Става дума за Intelligent Dynamic ANC 3.0, която позволява още по-ефективно изолиране от нежелания околен шум. Системата дори автоматично настройва силата на изолиране според условията, като се разпознават 34 различни сценария.

Всичко това е възможно чрез пет хардуерни подобрения на системно ниво. Започваме с иновативната камера за филтриране на шума, която намалява звуците в средния и висок честотни обхвати (1 kHz до 3 kHz). Следват подобрените силиконови накрайници, които са с по-удебелен материал и променена форма и система от по 3 микрофона в слушалка за подобрен SNR (съотношение сигнал към шум). Останалите два компонента са 24% увеличение на изчислителната мощ и новите 11-милиметрови динамични говорител с четворен магнит.

Всичко това води до постигане на средни нива на шумопотискане до 27 децибела, а това е впечатляващо за слушалки от този тип. Какво обаче означава всичко това на практика? Дори и в много шумни условия, като например метро, летище, мол и други подобни, ще можете съвсем спокойно да слушате музика или друго звуково съдържание без да сте оглушавани от околния шум.

В общи линии системата е толкова ефективна, че безпроблемно ще се изолирате от нежеланите звуци около вас. Режимът за шумопотискане се настройва динамично по подразбиране, но можете да изберете и ръчно измежду три нива. Освен това има още опция за изключване на шумопотискането и за пропускане на околните звуци – за моментите, когато говорите с някой или просто трябва да сте наясно какво се случва около вас.

Подобрен звук и адекватна функционалност

FreeBuds 6i използват новите 11-милиметрови динамични говорители с четворен магнит. Това позволява постигането на подобрение при звука, като по данни на компанията говорителите са с 50% по-мощни спряно предходното поколение. Освен това е налична сертификация за Hi-Res звук и се поддържа звуковият кодек LDAC.

Добавен е и троен адаптивен еквалайзер, който предоставя оптимизация на звука в реално време. Регулирането е на база на нива на звука, форма на ушния канал и др. Можете обаче и ръчно да настройвате еквалайзера по 10 параметъра.

Всичко това води до постигането на много високо качество на възпроизвеждания звук. Това е в сила дори при ниските тонове (басите), което обикновено е по-голямо предизвикателство. Благодарение на FreeBuds 6i ще можете да се насладите на всички жанрове музика, както и на качествено възпроизвеждане при гледане на филми или сериали, а и при гейминг.

Благодарение на наличието на множество микрофони се отчита и много добро представяне при разговори. Слушалките се справят ефективно с улавянето на гласа и заглушаването на околния шум за безпроблемно провеждане на разговори в различни условия.

Налично е и сензорно управление на някои функционалности чрез стеблата. Поддържат се жестове като задържане, двойно и тройно почукване и плъзгане. Те изпълняват различни опции, включително приемане/отхвърляне на разговори, промяна режима на шумопотискане, управление на плейбека и регулиране на силата на звука. Иначе всички настройки са налични в приложението AI Life, което е налично за Android и iOS.

Издръжливи батерии

Носимите устройства на Huawei традиционно предлагат отлична издръжливост на батериите, а това е така и с FreeBuds 6i. С един заряд на слушалките можете да разчитате на до 8 часа музикален плейбек с изключено шумопотискане или до 5 часа с включено.

Тази издръжливост се увеличава до съответно 35 часа и 20 часа с включената батерия в кутийката за зареждане. Има и технология за бързо зареждане, която позволява постигането на заряд за 4 часа работа само за 10 минути. Кутийката се зарежда чрез USB Type-C порт.

Финални думи

FreeBuds 6i вече са налични на българския пазар в мрежата на Yettel, Технополис и A1, а скоро и в останалата партньорска мрежа на бранда. Те се предлагат в бяло и черно, а от началото на юли и в лилаво, на препоръчителна крайноклиентска цена от 199 лева.

Новите слушалки на Huawei определено впечатляват с въведените подобрения над и без това добрите FreeBuds 5i. Те идват с много ефективно шумопотискане, още по-високо качество на звука, издръжливи батерии и приятен дизайн.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво говорят руснаците за F-16