Основателят на Туитър Джак Дорси подаде оставка

Уолстрийт реагира веднага, акциите на компанията скочиха с 4%

OFFNews 29 ноември 2021 в 19:57 2086 0

Снимка Архив

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Туитър Джак Дорси ще напусне поста си, обяви самият той в публикация на официалния си профил в социалната мрежа. 

Според информацията на CNBC Дорси вероятно ще остане начело на компанията за финансови услуги и цифрови плащания Square Inc, предаде БНР. 

Междувременно Туитър обяви, че бордът на компанията единодушно е избрал досегашния главен технологичен директор Парадж Агравал да наследи Джак Дорси като главен изпълнителен директор.

Социалната медия потвърди съобщенията, че Дорси ще остане в борда на директорите до изтичането на мандата му по време на събранието на акционерите през 2022 г.

"Реших да напусна Туитър, защото вярвам, че компанията е готова да развива и без своите основатели. Моето доверие в Парадж като главен изпълнителен директор на Туитър е голямо. Работата му през последните 10 години беше трансформираща. Аз съм дълбоко благодарен за неговото умение, сърце и душа. Дошло е неговото време да ръководи компанията", написа в профила си Дорси.

Междувременно Брет Тейлър беше назначен за нов председател на борда, като наследи Патрик Пичет, който ще остане като обикновен член на борда и председател на Одитния комитет на компанията.

Новината идва на фона на опитите на Туитър да ускори темпа на продуктови иновации през последната година, за да се състезава с конкуриращите я социални платформи Фейсбук и ТикТок. Целта на компанията е да удвои годишните си приходи до 2023 г., предаде Ройтерс. 

След като стана ясно, че Дорси подава оставка, акциите на голямата социална интернет медия скочиха с близо 4% при старта на търговията на Уолстрийт, като и акциите на Square - компанията, която Дорси предстои да оглави, поскъпнаха с 4 на 100.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови