Колко струва сигурността на вашия уебсайт?

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2017 в 14:28 1291 0

Най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ защитава уебсайтовете на своите клиенти десетки хиляди хакерски атаки дневно. Сред най-често срещаните са опитите за компрометиране на уебсайт, чрез поставяне на зловреден код в него, както и т.нар. DDoS (Distributed Denial of Service - разпределени атаки за отказ от услуга), които предизвикват недостъпност на уебсайтове и други онлайн услуги чрез извършването на много голям брой заявки към тях. Ръстът на този тип атаки е свързан и с нарастващия брой клиенти на хостинг услуги – припомняме, че през последните две години компанията отчита 30% ръст при хостваните от нея домейни. Ръстът обаче не се е отразил на клиентите й, тъй като още през лятото на 2015 г. компанията внедри цялостна система за защита на клиентите си от най-широко разпространените заплахи в интернет.

Инвестициите на хостинг компанията са продиктувани от нарастващата роля на сигурността, която през последните години се превърна в ключов фактор за развитието на всеки онлайн проект. Днес цялостната уеб сигурност обхваща както достъпността на сайта, така и непрекъсваемостта в работата на електронната поща, защитата на личните данни и много други аспекти. Все повече сайтове продават онлайн и съхраняват информация за своите потребителите, която също трябва да бъде защитена.

„През последните години онлайн бизнесът стана достъпен за все повече хора без сериозни технически познания и нашето послание към собствениците на онлайн магазини и други проекти е, че сме готови да споделим отговорността за защитата на сайтовете им, за да могат те да се фокусират върху бизнеса си. Ние пазим вашите сайтове и ще го правим безплатно – в рамките на цената на нашите хостинг услуги. За сравнение в други хостинг компании използването на различни системи за сигурност струва десетки или дори стотици долари месечно“ - споделя Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

Според него, добрата онлайн защита включва множество различни аспекти – от политиките за достъп, през използването на SSL (т.нар. - Secure Sockets Layer) сертификат, до това на каква хостинг инфраструктура е разположен уебсайтът. Ако той се намира например на инфраструктура, която е била хаквана, онлайн търсачките занижават неговите позиции. Към момента цялата инфраструктура на най-голямата българска хостинг компания е изцяло защитена от DDoS, всеки от които може да обслужи целия необходим капацитет. Внедрена е и цялостна система за сигурност, наречена SH Protect, която разпознава и блокира десетки хиляди злонамерени действия дневно. След нейното активиране случаите на хакнати уебсайтове са намаляли с 95 процента.

„Нашият екип взе решение да инвестира в сигурността на всички свои клиенти и резултатът е цялостна система, която защитава всички уебсайтове, хостнати при нас. Днес ние блокираме десетки хиляди опити за атаки всеки ден, без дори клиентите ни да разберат за това. Защитата на сайтовете им е важна част от цялостната услуга, която те получават от нас. В много страни по света защитата, която сме им предоставили безплатно, струва стотици долари годишно. Но по-важното е, че дори и даден клиент да заплаща за нея, ако тя не е приложена на инфраструктурно ниво, той може да бъде засегнат заради друг, който не заплаща. Затова в СуперХостинг.БГ предприехме цялостен подход, осигурявайки защита на инфраструктурно ниво и днес отблъскваме над 95% от заплахите към сайтовете на нашите клиенти. Ние гарантираме, че клиентските сайтове са защитени и ако поради някаква причина даден уебсайт е компрометиран въпреки нашата система за сигурност, ще премахнем злонамерения код от него, отново безплатно“ - добавя Любомир Русанов.

Повече информация за защитите, предлагани от СуперХостинг.БГ, е достъпна тук:

https://blog.superhosting.bg/protection-by-superhosting.html

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови