Зигмар Габриел допусна разпадане на ЕС

OFFNews 08 януари 2017 в 09:22 3482 1

Зигмар Габриел.

Зигмар Габриел, вицеканцлерът на Германия, заяви пред сп. "Шпигел", че разпадането на ЕС вече е нещо възможно, което само доскоро е било немислимо.

Според него пръст в това има и немското искане за по-строгата дисциплина по отношение на финансите в еврозоната. Той обаче е категоричен, че това не трябва да се случи, защото страната му печели най-много от всички членки - политически и икономически: "Ако това се случи, нашите деца и внуци ще ни проклинат".

Той подчерта, че джамиите в Германия, в които проповядват радикален ислям, трябва да бъдат затворени, а салафистките религиозни групи разпуснати, като имамите им бъдат изгонени от страната.

Социалдемократите на Габриел, които са в коалиция с Ангела Меркел, се различават с Християндемократите във финансовите си възгледи. Съпартийците на вицеканцлера искат повече инвестиции, докато колегите на Меркел са в полза на фискалната дисциплина.

Очаква се социалдемократите да издигнат лидера си Зигмар Габриел, който е и икономически министър, за свой кандидат за канцлер срещу Меркел на изборите през септември, заявяват високопоставени партийни източници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11925

1

FeldMarschal

08.01 2017 в 10:37

"Ако това се случи, нашите деца и внуци ще ни проклинат" - спокойно, на внуците ви едва ли ще им е до разпад на ЕС - те ще бъдат клани на улицата от ислямисти и въобще няма да се сещат за разпада на ЕС