Журналистката Кристиан Аманпур обяви, че има рак на яйчниците

OFFNews 15 юни 2021 в 10:20 2470 0

Снимка Getty Images

Основният международен водещ на Си Ен Ен - Кристиан Аманпур, обяви, че има рак на яйчниците.

63-годишната телевизионната журналистка съобщи, че е претърпяла сериозна и успешна хирургическа операция и ѝ предстоят няколко месеца химиотерапия.

Аманпур направи изявлението от домашното си студио в Лондон, след като четири седмици не се бе появявала в ефир.

Журналистката от британско-ирански произход има зад гърба си десетилетия с репортажи от цялото земно кълбо. Отразявала е десетки кризи и конфликтни точки.

В ефир тя коментира, че споделя диагнозата си, за да привлече вниманието към ранното откриване на рака. Аманпур насърчи жените да ходят на редовни прегледи и да се уверят, че "техните състоятелни опасения за собственото им здраве не са пренебрегвани или омаловажавани".

Според експерти ракът на яйчниците е труден за диагностициране, тъй като някои от симптомите му - подут или болезнен стомах - често биват бъркани с по-леки състояние.

Болестта е седмата най-разпространена сред жените в световен мащаб, сочат данните на Световния фонд за изследване на рака.

Аманпур споделя, че "уверена" в прогнозата за заболяването си и добавя, че е късметлийка да има здравна осигуровка, "подкрепена от брилянтната NHS (Националната здравна служба на Великобритания - б.р.)".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки