Жена издири и уби своя двойничка, за да инсценира собствената си смърт

OFFNews 01 февруари 2023 в 14:42 3399 0

Полиция

Снимка pexels.com

Полиция

Жена е обвинена, че е потърсила своя двойничка в социалните медии и я е убила, за да симулира собствената си смърт. Шокиращият случай е от Германия. За него писа вчера Sky News.

Властите твърдят, че Шарабан К., 23-годишна козметичка от иракски произход от Мюнхен, е търсила в интернет жени, които много приличат на нея, след което е убила една от тях, за да се укрие, съобщават германските информационни агенции.

Случаят е наречен "убийство на двойник" във връзка с немска народна приказка за призрачен идентичен дух, но думата "двойник" означава и непознат, който прилича на близнак.

Полицията открива окървавеното тяло през август миналата година в паркиран мерцедес в Инголщат, Южна Германия.

Първоначално в докладите жертвата наистина е идентифицирана като Шарабан К., но при аутопсията възникват въпроси относно самоличността на тялото.

Накрая жертвата е назована като Хадиджа О., 23-годишна блогърка за красота от съседната провинция Баден-Вюртемберг.

По-късно полицията съобщава, че това е Шарабан К. са били "поразително еднакви" на външен вид.

На 19 август властите задържат Шарабан К. и нейна приятелка и ги обвиняват в организирането на схемата.

Подробности за случая и предполагаемите мотиви не бяха публично оповестени от властите до тази седмица, когато стана ясно, че според прокурорите Шарабан К. е планирала да изфабрикува собствената си смърт заради скарване със семейството си.

"Разследването ни доведе до предположението, че обвиняемата е искала да се укрие след семейния скандал и да фалшифицира собствената си смърт", каза Вероника Гризер, прокурор от Инголщат, в изявление.

Разследващите установили няколко опита на Шарабан К. да се свърже чрез социална медия с жени, които приличат на нея, в седмицата преди убийството. Действала под псевдоним и се опитвала да си организира срещи с жените. Много от опитите ѝ били неуспешни, но накрая успяла с Хадиджа О., като ѝ отправила предложение, свързано с козметиката.

Шарабан К. и Шекир К. са обвинени, че са отвели жената в гориста местност между Хайлброн и Ингощат, където са я намушкали смъртоносно.

Миналата седмица са били издадени заповедите за арестите. Двете са изправени пред доживотен затвор.

Говорителят на полицията Андреас Айхеле каза пред германския в. "Билд": "Оръжието на престъплението не е открито, но доказателствата са много. Жертвата е била убита с повече от 50 удара с нож, лицето ѝ е напълно обезобразено".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови