Зеленски уволни всички началници на военните окръжия в Украйна

OFFNews 11 август 2023 в 15:32 5196 4

Володимир Зеленски

Снимка president.gov.ua

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски уволни всички началници на областните военкомати - тоест военните окръжия в страната.

"Тази система трябва да бъде управлявана от хора, които знаят точно какво е война и защо цинизмът и подкупите по време на война са държавна измяна", заяви Зеленски във видеообръщението си в Telegram.

Според него системата за мобилизиране на войници може да бъде поверена на "воини, които са преминали през фронта или не могат да бъдат в окопите, защото са загубили здравето си, изгубили са крайници, но са запазили достойнството си и нямат цинизъм".

Зеленски направи изявлението след специално заседание на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна по въпроса за проверката на военните окръжия. 

Президентът съобщи, че вече са образувани 112 наказателни дела и 33 разследвания срещу служители на военкоматите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

5

Bad Horse

13.08 2023 в 11:19

Може ли източници да ми дадете за това, които не са руски или спонсорирани от Русия? Не, fakti.bg не е достоверен източник, нито останалата т.нар. "преса" в България.

Някакъв материал, примерно, в който се разглеждат силните и слабите страни на участниците във войната? И където се казва че Украйна има проблем с набиране на войници? Щото в това което аз чета като слабости, това го няма. Не са свършили мъжете искащи са се бият, напротив - в Русия имат проблем с това.

500

4

eggressive

12.08 2023 в 02:48

Нямат вече мъже за фронта. Който е успял се е измъкнал с подкупи и е драснал на запад. Може би Зеленски трябва да се поразтърси измежду тези дето бръмчат с луксозни джипове с украински номера по Западна Европа?

12021

2

bls

11.08 2023 в 17:31

От контекста на написаното се разбира, че няма хора (мъже) за войната?

12407

1

Bad Horse

11.08 2023 в 17:28

Зеленски, военното ръководство и разузнаването са бесни вече на корумпираните другари в държавните органи. Разпищовили са се все едно няма да има утре, и народа го вижда и ръмжи и той. А Зеленски е силно заинтересован какво мислят обикновените хора, защото на тях разчита. Те го избраха и те могат да го свалят.

Също, западните разузнавания знаят неща по-добре и от него даже и дават данни на украинските служби. Не може да искаш пари, оръжие, санкции и т.н., когато в държавата ти има мутри на ръководни постове.

То за можене, може, ама трябва да си гьон-сурат като наш'те, а той не е.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки