Зеленски спешно зове за повече оръжия заради забавената от Конгреса на САЩ доставка

OFFNews 17 февруари 2024 в 18:13 1231 2

Камала Харис и Володимир Зеленски в американския Конгрес

Снимка Getty Images

Камала Харис и Володимир Зеленски в американския Конгрес

Украинският президент Володимир Зеленски отправи спешен призив за повече оръжия, за да се избегне "катастрофална" ситуация в Европа. 

"Изкуственият дефицит на оръжия само ще помогне на Русия", заяви Зеленски на Мюнхенската конференция по сигурността, предаде Би Би Си.

В момента украинските войски изпитват недостиг на боеприпаси, тъй като жизненоважната американска подкрепа беше спряна от поддръжниците на бившия президент Доналд Тръмп в Конгреса, отбелязва британската агенция. 

Зеленски отправи покана към Тръмп заедно да обиколят украинския фронт. "Ако той дойде, аз съм готов да отидем заедно на фронтовата линия. Да види какво значи истинска война - не Инстаграм война, а истинска война", каза той. 

В отговор на думите му вицепрезидентът на САЩ Камала Харис го увери в подкрепата на американското правителство за Киев. "Съединените щати не могат да играят политически игри по отношение на военната помощ", заяви тя.

От екипа на украинския президент потвърдиха, че украинските войски са се изтеглили от Авдеевка - ключов град в Източна Украйна, отбелязвайки една от най-големите военни победи на Русия от месеци насам.

Срещата на световните лидери и висши служители в областта на отбраната се провежда седмица преди навършването на 2 години от инвазията на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

4

Джендо Джедев

17.02 2024 в 20:19

Ковренските номерца на републиканчетата... Путин харесва това!

870

1

Constanza

17.02 2024 в 19:28

Тръмп на фронтовата линия? Тогава и бельото му би се оцветило оранжево.

 
X

Да помогнем на украинските деца!