Задържаха заподозрян за нападението над военен в Париж

Вероника Шербанова 29 май 2013 в 12:43 1445 0

Френска полиция, Снимка: tpuc.org
Френска полиция, Снимка: tpuc.org

Френската полиция арестува заподозрян за нападението над военен близо до Париж, съобщи Би Би Си.

22-годишен мъж е бил задържан тази сутрин в район на 45 км югозападно от френската столица. Заподозреният е бил издирен от полицията благодарение на улики, които е оставил на мястото на престъплението.

Арестуваният е познат на полицията и много опасен, заявиха разследващите.

Според тях мъжът е избрал жертвата си заради неговата професия. По думите им мъжът може да бъде свързан с радикални ислямисти. Въпреки това обаче все още е рано за категорични заключения, коментираха те.

Френският военен беше наръган с нож в парижко предградие Дефанс в неделя. Според очевидци престъпникът имал брада и изглеждал като гражданин на Северна Африка. Той бил засечен и от охранителни камери. От записите станало ясно, че мъжът е бил облечен с роба, която свалил и избягал, носейки европейски дрехи.

Нападателят се приближил към военния в гръб и го намушкал с малък нож във врата. Военният Седрик Кордие беше откаран в болница. Неговото състояние е стабилно.

Нападението над военния се случи само три дни след жестокото убийство на британския военен Лий Ригби близо до казармите Улуич в Лондон пред очите на десетки свидетели. Двамата убийци бяха задържани от полицията. От видео, записано на мястото на престъплението, стана ясно, че причина за жестокото убийство е отмъщение за убитите от британски военни мюсюлмани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!