Терористи заклаха военен пред десетки свидетели в Лондон (видео 18+)

Последна промяна на 23 май 2013 в 07:41 24424 34

Терористи заклаха военен в Лондон
Терористи заклаха военен в Лондон

Терористи заклаха военен с кухненски нож в югоизточната част на Лондон пред очите на десетки цивилни свидетели.

Бруталното убийство е станало в района Улуич, в близост до казарма и до начално училище, малко преди 17 ч местно време в сряда.

Свидетели твърдят, че двамата мъже първо са бутнали военния с автомобил, след което са излезли от превозното средство и са започнали да го пробождат с ножове.

Убитият е бил на тротоара, бутнат с колата на двамата убийци, а после окървавеното тяло е завлечено по средата на улицата.

Според експерти двамата чернокожи мъже, извършили престъплението, са с ислямска религия и е възможно да са нигерийци или сомалийци.

Заподозрените са простреляни от полицията, но не са загинали, съобщават британските медии. В момента двамата мъже са арестувани.

Според първоначална информация двамата мъже са крещяли "Аллах Акбар" ("Бог е велик"), докато са тичали към жертвата.

След атаката двамата терористи са направили видео клип, в който единият от тях казва, че "иска да започне война в Лондон тази вечер". С окървавени ръце и с ножове в тях, единият от убийците говорите пред камерата, като дори се извинява с думите: 

“Извинявам се, че жените трябва да видят това днес. Но в нашата земя, нашите жени виждат същото. Ние, хората никога няма да сме в безопасност. Премахнете си правителството, тях не ги е грижа за вас!”

"Вие никога няма да бъдете в безопасност. Око за око, зъб за зъб", казват още във видеото.

"Мислите, че политиците ви са застрашени? Не, вие сте застрашени, обикновени хора като вас и вашите деца.

Двамата мъже не са побегнали. Те са изчакали полицията, но когато тя пристигнала, мъжете насочили ръждясал пистолет и ножове към органите на реда. В този момент започнала престрелка, при която и двамата убийци са ранени.

Премиерът на Великобритания Джеймс Камерън определил атаката като терористична. Той прекъсна визитата си във Франция и свика незабавно антикризисния щаб „Кобра”, който заседава само по въпроси от националната сигурност.

От заснетите кадр се вижда, че двамата убийци са чернокожи, но още не е обявена националността им. Според специалисти по лингвистика акцентът им е вероятно нигерийски или сомалийски.

 


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.05 2013 в 22:39

Абе нека вместо бели българи да съберат още чернилки и брикети от Африка и Азия, обаче после да не се жалват, когато тия почнат да ги колят по улиците, сами са си го докарали с либерастия и толерастия, изобщо на Европа ѝ трябва един съвременен Ку Клукс Клан, толериран от властите, и нещата ще се оправят...

24.05 2013 в 10:38

+1

23.05 2013 в 15:36

Добре те е възпитал ;) . Не аз съм го пожелал, сами са си го пожелали...
А мравките и кошерите като водят война, както и останалите живи организми на планетата, някак си не оставят разрушени материални щети, болести, радиации и купища други видове щети след себе си... Щото нали, стратега военен може и един човек да не е убил, но мисли как да убие с един удар, колкото се може повече... Инжинера военен и той така... Да измисли, колкото се може по-унищожително оръжие... Браво, браво :)

Няма нужда да разтягам лукуми... Сами виждате резултати от войни и военни... Те говорят достатъчно, че това е една сбъркана посока и радост, щастие и хармония не носи, а само разруха, страдания, разделения...

23.05 2013 в 15:11

Разбира се, че е терорист. Въобще всички българи са терористи. ...

23.05 2013 в 15:01

moje da ne se sbiq, no eto edna 4ove6ka postapka: http://offnews.bg/index.php/198448/majka-na-dve-detsa-spryala-ekstremistite-v-london-da-ubivat-otnovo?utm_source=faceboo k&utm_medium=cpc&utm_campaign=fb-pay-ad

23.05 2013 в 14:59

Taka,taka,problem vi sa iztochnoevropeycite,koito se skasvat ot rabota,a tarambukite,koito po cial den si barkat v nisa,ne sa.Gnila darjava.

23.05 2013 в 14:51

tochno tova i az se chudeh hora si vurvqt, minavat , taya minava tochno do nego ... poprincip ako vidq nqkuv obezglaven i drug s kazapski noj 6te 6te izbqgam na kilometur ....

Моля, пишете на кирилица!

23.05 2013 в 13:49

Ето какво казва човекът:

I apologize that women had to witness this today. But in our land our women have to see the same. You people will never be safe. Remove your government, they don't care about you! You think David Cameron will is going to get caught in the street when we start busting our guns, you think politicians are going to die? No, it's going to be the average guy like you. And your children. So get rid of them. Tell them "Bring our troops back" so we can... so you can all live in peace.


Точният превод:

Извинявам се, че жени трябваше да станат свидетели на това днес. Но в нашата земя жените се налага да виждат същото. Вие никога няма да сте в безопасност. Свалете правителството си, тях не ги е грижа за вас! Мислите ли, че Дейвид Камерън ще бъде хванат (в смисъл: убит по този начин - моя бележка) на улицата, когато започнем да стреляме с оръжията си, мислите ли, че политици ще умрат? Не, ще бъде обикновеният човек като теб. И вашите деца. Така че, отървете се от тях. Кажете им "Върнете войниците ни обратно", за да можем... за да можете всички да живеете в мир.

уточнение:

Дали е "...обикновеният човек като теб. И вашите деца. " или "...обикновените хора като вас. И вашите деца." не може да се каже с точност - на английски думата YOU може да означава ти, теб, вие, вас. Думата YOUR може да означава твоите, вашите.

23.05 2013 в 13:47

Дядо ми дали е торорист? Защото е заклал няколко английски войници при Дойран.

23.05 2013 в 13:01

А според някои модерни прогнози - тя ще бъде между фундаменталистите религиозни от цял свят и здравомислещите незомбирани, които поради тъпотиите им напоследък се увеличават в целия свят.
Данните от последното преброяване у нас и в други страни го доказват също - "отказвам да се определя", "no religion" и т.н.
Онова малко пакистанско момиченце ще бъде признато за първия велик герой на човечеството за ХХІ в.