За месец САЩ са убили 10 главатари от „Ислямска държава

OFFNews 30 декември 2015 в 05:07 4418 5

Стив Уорън

Снимка Архив

Полк. Стив Уорън: „Още не сме отрязали главата на тази змия...”

САЩ са убили 10 високопоставени екстремисти от „Ислямска държава” за последния месец, съобщи снощи Би Ти Ви, цитирайки говорителя на Пентагона полк. Стив Уорън.

Той е пояснил, че това от стратегията да се „цели в главата на змията”, да се преследват и убиват лидерите на групировката. Повечето терористи са били ликвидирани с удари от безпилотни самолети в Ирак и Сирия.

„Още не сме отрязали главата на тази змия и тя все още има отровни зъби. Трябва да сме наясно, че предстоят още много битки”, е допълнил полковникът.

Сред убитите са водачът на ИДИЛ в иракската провинция Киркук и неговият заместник; шеф лидер на екип, подготвял взривни устройства; висш финансист в Мосул; боен командир в Тал Афар; учил във Великобритания компютърен експерт от Бангладеш.

Премахнати са и четирима координатори на "външни операции". Поне двама от тях са били свързани с терористичните атаки в Париж през ноември.

„Ще продължим да преследваме лидери на „Ислямска държава”, които се опитват да вербуват, планират и вдъхновяват атаки срещу САЩ и нашите съюзници”, е уверил Уорън

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови