Quantcast

Убиха "финансовия министър" на Ислямска държава

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2015 в 22:20 5448 4

Снимка Архив

"Финансовият министър" на Ислямска държава е бил убит при въждушен удар, нанесен от водената от САЩ коалиция, заяви говорител на американското правителство.

Абу Салах и други двама високопоставени лидери на групировката са убити при въздушни удари, провели се в последните седмици.

Детайли относно операциите не се споменават.

Коалицията нанася въздушни удари срещу Ислямска държава от година насам. Такова нападение наскоро елиминира друг лидер на групировката в Либия.

За смъртта на Абу Салах беше потвърдено от военния говорител на САЩ Полковник Стив Уорън, чрез видеоразговор от Багдад. Той обясни, че убитият е бил сред най-опитните членове на екстремистката групировка. Според него премахването на Абу Салах и неговите предшественици изтощава знанието и уменията, необходими за финансово управление на Ислямска държава.

Освен него при атаките са ликвидирани Абу Мариам, който е отговарял за дейностите на организацията свързани с изнудване и Абу ал Тунис, който е координирал трафика на хора, оръжия и информация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2015 в 07:29

Ако даваха на Рапоня по един лев за всеки убит "номер две", сигурно щеше да има повече, отколкото спести покрай амфетамините и грабежа от наши данъци.

11.12 2015 в 07:10

Сигурно са му се разхвърчали фактурите... и документите за субсидията :-)

11.12 2015 в 00:16

Коалицията нанася въздушни удари срещу Ислямска държава от година насам...... ?

10.12 2015 в 22:31

Замитат уличаващите финансови следи. Яко