ВСУ нанесе ракетен удар по авиобазата Гвардейское в Симферопол

OFFNews 02 август 2023 в 14:25 5351 1

Снимка Рибар

Украински военни формирования са нанесли ракетен удар по авиобаза „Гвардейское“ северно от Симферопол в Крим, съобщиха руски военни кореспонденти. Руснаците твърдят, че по предварителни данни ракета от неустановен тип се е взривила до базата, но обекти на нейна територия не са засегнати. Атаката е извършена към 11 часа предиобед в сряда.

Телеграм каналът „Рибар“ припомня че атаката по „Гвардейское“ не е изненадваща. ВСУ вече няколко пъти през последните седмици са подлагали на обстрел аеродрома, а „спътниковата групиовка на НАТО“ през юли е фотографирала базата повече от 30 пъти В същото време и в момента над Черно море действа самолет за електронно разузнаване на НАТО.

За удара срещу базата днес е възможно украинците да са ползвали преправена на балистическа ракета С-200 или „Гром 2“. „Рибар“ отбелязва, че преди няколко дни ВСУ използваха някакъв нов тип ракети или дронове в района на Раздолни, така че е възможно и в атаката срещу Гвардейское да са използвани и те.

„Гвардейское“ (Симферопол) е държавна авиобаза в Крим на 13 км. Северно от Симферопол. Доскоро там бяха базирани руските Су-24, Су-24МР, Ту-134А-4. Базата е преподчинена на ВКС на Руската федерация и там е базиран 37-и смесен авиационен полк на ВВС в състав от по две ескадрили Су-24М и Су-25СМ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

1

voododoll

02.08 2023 в 14:45

Ех тва пушене на забранени места, не се научиха ватниците, къде са предвидените места за пушене, далече от лесно избухливи обекти....
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика