Военните доставки за Украйна са спрени заради липса на средства, съобщи Белият дом

OFFNews 12 януари 2024 в 07:50 2771 16

Джон Кърби

Снимка Архив

Военните доставки за Украйна са спрени поради липса на финансиране, това потвърдиха от Белия дом.

Преди няколко месеца администрацията на Джо Байдън изпрати искане до Конгреса за допълнително финансиране. Като целта беше да се подпомогне не само Украйна, но и Израел. Републиканците в Конгреса обаче блокираха искането и поискаха от демократите отстъпки, свързани със сигурността по границата и миграцията. 

"Предадохме и последната пратка, за който имахме финансиране. И затова е изключително важно Конгресът да придвижи искането за получаване на допълнителни средства за национална сигурност. Помощта, която предоставяхме, вече е спряна. Атаките на руснаците се увеличават. Както стана дума и по-рано тази седмица - те използват севернокорейски балистични ракети, за да си свършат мръсната работа. Така че нуждата от помощ е остра, особено през зимните месеци", каза Джон Кърби, говорител на Съвета по национална сигурност. 

Русия търси тактически напредък преди изборите в страната, това каза президентът Володимир Зеленски при посещението си в Рига, цитиран от БНТ. Украйна освободи 50% от територията, която Русия завзе преди две години, но за настъплението на Силите за отбрана е необходимо да се контролира въздушното пространство.

"Ситуацията на фронта е много тежка. Нямаме достатъчно оръжия", каза Володимир Зеленски на пресконференция след посещението си в Латвия, съобщава Укринформ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

16

Джендо Джедев

12.01 2024 в 22:06

П. П. Путкин ако спечели войната в Украйна, мексиканците ще се видят на американците като два-три автобуса италиански туристи в сравнение с това, което ще стане с целия свят. Та, пак казвам, въпрос на приоритети. И ако реднеците не са достатъчно прозорливи да видят очевадни неща, то политиците поне се очаква тия работи да ги предвиждат. Ама... републиканска му работа. Горкият Рейгън!

345

15

Джендо Джедев

12.01 2024 в 22:02

Ами през месец май бях в Калифорния. В Сан Диего, по-точно. Така добре ли е? Не че във Флорида няма латиноси, де... ;)

12407

14

Bad Horse

12.01 2024 в 20:51

Щях да ти предложа да идеш другия път до граничен щат до Мексико, а не в процъвтяваща Флорида с най-добрия републикански губернатор, ама... "Имею Мнение, Хрен Оспориш."

лека.

345

13

Джендо Джедев

12.01 2024 в 19:32

Bad Horse,

На Путкин му е предостатъчно да прецака Европа. От това ще пострада достатъчно и Америка. А е и достатъчно нестабилен, за да има всеки един нормален човек притеснения относно ядрения му потенциал. Какво става с прокисата му - питай Израелците и корабите в Червено море.

Чак пък пламнали... Два пъти бях в Америка тази година, втория - през Септември, във Флорида. Братовчедка ми живее там от 20 години. Та не ми обяснявай точно на мен какво е там.

Това, че демократите са направили цигании по никакъв начин не оправдава циганиите на републиканците.

12407

12

Bad Horse

12.01 2024 в 17:11

Путкин до Америка не може да стигне, а и не иска. От ГЛАВОРЕЗИТЕ на картелите са пламнали пограничните щати.

Имам десетки приятели и колеги американци и българи живеещи в Америка. Пътувам до там служебно. От медиите нищо не можеш да разбереш за настроенията на хората там. Затова явлението Тръмп беше изненада и следващия изразител на народната омраза към управляващите пак ще е изненада за тях. Нещата отиват на гражданска война и разделение на щатите. Като говоря за приоритети имам предвид това.

Ако републиканците са цигани, значи и демократите са. Почнаха да включват по 18 различни неща в един закон, да се гласуват заедно. Защото половината няма да минат отделно. Но така захарчето заедно с лютата чушка може да се преглътне. Те бяха първите с тази тактика. Естествено е републиканците да го направят също. Иначе ще загубят и последния грам респект който още някои американци им дават.

345

11

Джендо Джедев

12.01 2024 в 16:13

Bad Horse,

Никой не е казал, че си щастлив. А че мажеш в стил Путкин. На теб демократите са ти виновни, на него - Западът.

А в момента тия цигани републиканците се държат точно като Орбан - чисто изнудване! Аналогията с някакви "главорези" е, меко казано, смешна, особено на фона на обявената от Путкин война срещу целия Запад, в това число и Америка. От една страна имаш един милион дрипльовци, които търсят начин да изкарат някой лев в държавата ти, от друга - разбеснял се луд диктатор с най-големия ядрен арсенал в света, който съвсем открито ти се заканва. Пък ти си преценявай кое ти е приоритет. ;)

12407

10

Bad Horse

12.01 2024 в 16:03

Това че доставките за Украйна намаляват, не ме прави щастлив.

Ако утре Ердоган каже, че отваря границата и 100 000 неграмотни емигранти, между които стотици главорези ислямисти, ще влязат в България, помощта за Украйна няма да ми е приоритет. Съжалявам, ако това ти накърнява чувствата.

345

9

Джендо Джедев

12.01 2024 в 12:50

Bad Horse,

Стига си мазал, че мязаш на Путкин с това "демократите са виновни". :D

12407

8

Bad Horse

12.01 2024 в 11:08

демотиватор отдолу е обяснил нещата, ама защо да изпадаме в подробности, когато можем просто да излъчваме емоции? Демократите са виновни. Не може да защитаваш чуждите граници преди собствените си. Ако бях американец, за мен нахлуването на милиони нелегални мигранти в страната ми щеше да е по-голям проблем от нахлуването на руснаците в Украйна. Просто е. Аз съм българин и за мен Украйна е по-важна, щото е по-близо и Русия е най-голямата заплаха за сигурността ни. Но за САЩ?

Мнозинството американци, и от двете страни на разделението икат и двете неща да се финансират. Републиканците вконгреса също искат и двете неща да се финансират, едновременно. Като дойдат на власт догодина ще го направят.

Демократите са тези които искат само Украйна да финансират. Защото иначе ще признаят очевидния за всички проблем на границата с Мексико. Те ще умрат преди да признаят че Тръмп е прав за каквото и да е.

-1650

7

ob1

12.01 2024 в 10:52

комсомолецът долу какво ли ще каже, когато (не ако) пак почнат да пращат? Всъщност знам, нищо няма да каже ватенката, ще си трае като бит ... такова де..
 
X

Да помогнем на украинските деца!