Quantcast

Вигенин: Спогодбата със Северна Корея е стара, подновява се на 3 години

ОFFNews Последна промяна на 13 февруари 2014 в 08:20 8509 9

Кристиан Вигенин
Кристиан Вигенин

Спогодбата за сътрудничество със Северна Корея не е новост. Тя е традиционна и се подновява на всеки три години.

Това каза пред Нова телевизия външният министър Кристиан Вигенин по повод широко дискутираното двустранно споразумение с най-изолираната държава в света. Документът предвижда обмен на опит в областта на образованието, културата и медиите.

"Не мога да разбера защо Бойко Борисов се изказа, че е "потресен" от тази новина, при положение, че и неговото правителство в лицето на бившия външен министър Николай Младенов е подписал спогодбата за предходните три години - от 2010 до 2013, посочи Вигенин.

По думите му става въпрос за рамково споразумение, което предвижда ограничени дейности. В миналото например по него са били организирани участия във филмови фестивали.

Няма как да задължим някогой да отиде да обменя опит, например медиите. Нашите медии едва ли има какво да научат от севернокорейските, но може би те има какво да научат от нас, каза Вигенин. Той добави, че правителството е обмислило внимателно обстановката, преди да поднови документа. Решението за подновяването му е взето в деня, в който става ясно, че между двете Кореи започват преговори, което е положителен знак от гледна точка на дипломацията.

Външният министър съобщи още, че скоро предстои България да поеме председателството на ЕС в Пхенян. "Там ротацията върви по-бързо, защото не всички страни членки имат дипломатически представителства в Северна Корея", посочи министърът. По принцип България ще председателства Съвета на ЕС през втората половина на 2018 г.

Журналистът от "24 часа" Георги Милков - един от малкото българи, стъпвали в Северна Корея - припомни в студиото, че в университета в Пхенян има катедра по българистика. По традиционните спогодби за обмен на опит в тази област дипломанти от Пхенян понякога идват у нас да опреснят познанията си по езика. В библиотеките там също има българска литература, разказа Милков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2014 в 12:52

поро 6-ти, както виждаш смрадливата пача пловдивка - шмунда мендова бидейки коскоджамите началник у нап-а не можа да се отърве от връзките си индо-балканеца кирил рашков. Ако и да е "контактувала" само през карти от занзибарски страни. Аз няма какво да крия поро, но виж ти, ще останеш без "работа". Мога да ти "уредя" една, не е високо платена, но е пък от глад няма да умреш. Ще трябва както сега да изяждаш по една кофа фекалии, но не анонимно в нетя, а "на живо". Организирам канал за бивши платени герберски бекове, помисли. Бакърчето и той се колебае, на него му предложих друга оферта - да пее сека сутрин химна на страната пред къщата на бойче шланговски.

13.02 2014 в 12:30

У нас всичко е старо и се подновява на четири години, освен ако има предсрочни избори.

13.02 2014 в 12:19

ДАМИ И ГОСПОДА,

СТАВА ИЗВЕСТНО, КАКВО,
ЧЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ТЕКУЩАТА КАМПАНИЯ „ВАРНА – СТОЛИЦА НА КУЛТУРА – 2019.“,
ПРЕДСТОИ ВЪВЕЖДАНЕ НА МОБИЛНИ СУГЕСТИВНИ ПРАКТИКИ,
ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ КАНДИДАТСТВАНЕ С ПРОЕКТ ПРЕД ФОНДАЦИЯ „БЛУМБЪРГ“;
С ФОКУС – ПОДРАСТВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ НА ВАРНА-ГРАД.
ПОЧТИТЕЛНО МОЛИМ, ЩОТО ДА ИЗСЛЕДВАТЕ И УСТАНОВИТЕ:
ПРАКТИКУВАТ ЛИ СЕ – НЕСАНКЦИОНИРАНИ ПО НАДЛЕЖЕН ПЪТ -
СУГЕСТОЛОЖКИ ПРАКТИКИ ВЪВ ДЕТСКИ ГРАДИНИ
И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ В ОБЛАСТ ВАРНА И ВАРНА-ГРАД.

С уважение и респект: инж. Богомил Костов АВРАМОВ, ЕГН-370817….

13.02 2014 в 11:20

Великов, известно време не си отваряй мейлите от йотова. Купи си една прима, и само по телфона, кодирано.

13.02 2014 в 10:47

Видял си на майка си завитите косъмчета по кюлотите гавриле. Като си оправиш пломбите в устата, можеш да ми го оближеш, разрешавам.

13.02 2014 в 10:28

Великов, млъкни бе :) Видяхме те в списъка с тролове, нЕ се хАби.

13.02 2014 в 10:24

Колкото Младенов , толкова и Вагинин, все същата работа (по точно лиса на такава). Ролята им е присъствена.

13.02 2014 в 10:15

Всъщност реакцията на сутрешните духачи по партийната нова-тв беше красноречива. Включиха директно външното министърче с предварителната нагласа да го залеят с фекалии ида го овалят в пера, а то просто им каза да си видят подписана бимшия мин-председател по тая спогодба. Анка, свикнала го поема всякак, само се опули леко и с дълбоко поемана на въздух се опита да разреди напрежението от неприятна ситуация. А Викиту направо му сря точеца.
Не ми е симпатичен вигенин, никак, но герберастите зорлем го правят нормален. А като се сетя за оная въшка-партиен турист младенофф...
Айде релевантните ора сега да си кажат мнението :)

13.02 2014 в 10:02

Айде сега герберастките тролчета да си отворят ДВ и да видят подписаната от БоЕко Шланговски спогодбата през 2010 за периода 2010-2013г.
Що мълчите бе, вмирисани женски външни полови органи? А?