Северна Корея отвътре в уникални 360-градусови снимки (галерия)

Николаос-Теодорос Цитиридис 25 януари 2014 в 13:48 15763 6

Северна Корея от вътре. Снимка Арам Пан
Северна Корея от вътре. Снимка Арам Пан

През последните месеци многократно ставахме свидетели на суровата действителност в Северна Корея, управлявана от Ким Чен Ун. Днес обаче публикуваме уникална галерия в 360-градусови снимки, които показват красотата на Пхенян и природата на Северна Корея.

Автор на уникалната галерия е сингапурският фотограф Арам Пан, с когото успяхме да разговаряме за проекта "Корея 360".

Пред OFFNews той сподели, че идеята за фотопроекта е дошла през 2012 г. "Исках да създам виртуална "шпионка" към света на Северна Корея и да създам по-добро разбиране на света към тяхната култура и население. Снимките не са направени нелегално, разговарях с тях и те ми позволиха да снимам. Не е трудно да се свържеш с властите, ако знаеш къде да търсиш", каза Арам.

За оборудването си Пан разказа, че не си пада по скъпите джаджи на Google например, с които компанията е създала Street View.

"Обикновена DSLR камера и трипод. Всичко се побира перфектно в раницата ми. Много по-елегантно, а резултатът е по-добър от снимките на Google", сподели фотографът.

Проектът е реалност благодарение на лични средства на Пан, събирани с години. 

За себе си разказа, че е женен с прекрасно 6-месечно бебе и красива съпруга. Фотографията му е страст, както си личи по снимки, а качеството е винаги на първо място в работата му.

Ако имате проблем със зареждането на 360-градусовата галерия, може да я видите и в сайта на Арам Пан.

В момента фотографът събира средства за нови пътешествия из Северна Корея и всеки, който иска да помогне с парични средства, може да го направи на този линк.

Повече красиви галерии от Пан може да видите тук.

 

Може да местите галериите с помощта на мишката.  

KaesonYouthPark

Кесон Парк

Най-популярният увеселителен парк в Северна Корея. Перфектното място за запознаства с местни хора. Създаден е през 1980 г. и е обновен през 2010 г.

Samilpo


Езерото Сампило

Сладководно езеро част от туристическия регион на планината Кумганг. Легендата разказва, че древен крал е посетил езерото и е бил толкова привлечен от красотата на природата, че не е отлепил очи от мястото 3 дни.

TowerOfJuche


Кулата "Чучхе"

"Чучхе" е политическо движение, според което "човекът е господар на всичко и решава сам всичко". Кулата е построена в чест на тази идея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!