Видеото, което CNN ще излъчи за края на света

OFFNews 06 януари 2015 в 21:21 14666 4

Бивш стажант в CNN разпространи видео, за което твърди, че "последният оцелял служител на медията се изисква да пусне в ефир" - в случай, че идва краят на света, пише Дейли Телеграф.

Майкъл Балабан, който е бил на стаж в CNN през 2009 г., твърди, че е намерил записа в архива на медията, където го търсил по съвет на негов преподавател от колежа, който преди е работил в CNN. Записът бил с надпис "Видеото на Търнър за Деня на Страшния съд".

На клипа военен оркестър изпълнява песента „Nearer, My God, to Thee" 

Спекулации за съществуването на подобно видео има вече от 34 години. Мнозина вярват, че записът е лично подготвен от основателя на CNN Тед Търнър. 

"Когато дойде краят на света, ние ще го отразим, докато върви песента "Nearer, My God, to Thee". И ще завършим програмата", казва Търнър при стартирането на медията през 1980 година.

Автентичността на клипа, според Балабан, се потвърждавала от факта, че видеото е "стандартна резолюция - 4:3, перфектна за ТВ ефира през 80-те години".

Балабан публикува и скрийншот на предполагаемия файл, където с червено е изписано ограничението - "да не се излъчва, докато краят на света не е потвърден". 

Снимка: Майкъл Балабан

Тед Търнър, който отдавна се оттегли от управлението на CNN, все още не е коментирал автентичността на видеото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови