Денят след края на света

Последна промяна на 20 декември 2012 в 00:01 6870 2

Разведри се малко. Не е краят на света
Разведри се малко. Не е краят на света

В журналистиката има едно такова правило: Само една статия може да започва с "вчера". И тя е: "Вчера дойде краят на света". Но тази статия задължително трябва да продължи така: "Днес малцината оцелели се събрахме, за да съобщим за това". Защото даже и след края на света трябва да се разкаже какво продължава да се случва.

Поради дълбоката ни отчужденост от врачки и апокалиптични гадания и голямата ни отдалеченост от маите, ние сме силно убедени, че край на света утре няма да настъпи. Нито вдругиден, нито в обозримо бъдеще.

В човешката история много пъти са го чакали, а той все не е идвал.

Но истерията около свършека на света, ни подсети за нещо позитивно. Да се замислим какъв можеше да бъде света, ако някак си на 21.12.2012 година можеше да се рестарира и да започне отново. Как би го създал всеки от нас, ако имаше тази сила и възможност.

Затова решихме да ви предложим да развихрите фантазията си. И да ни опишете как според вас трябва да изглежда Денят след края на света.

Всички текстове, които ни се сторят интересни, ще публикуваме в сайта. А всички публикувани ще получат хонорар 50 лв.

Чакаме предложенията ви на имейл offnews@offnews.bg  до 31. 12. 2012 г., за конкурса "Денят след края на света".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.12 2012 в 19:08

Бих искала да се събудя отново в един много по-добър и различен свят. свят без злоба и омраза, без убийства и жестокости, без бедни и гладни хора. Свят на нови промени, на усмивки и красота, на излъчващи радост, светлина и любов очи...Свят без мизерия, неверие без завист, свят в който всеки да може да намери своето щастие, своята свобода да обича, свят в който всеки човек да бъде обичан. Свят на осъществени мечти и желания, в който искрящите и вечно питащи детски очи да не остават тъжни и излъгани. В свят в който новите и толкова обещаващи технологии да бъдат приложени достойно и рационално за да се спасят хиляди човешки живота на страдащи хора от нелечими засега болести. Свят огрян от Божията любов и изпълнен с ново начало на едно съвършено духовно развитие, в което висшето създание на природата- Човекът наистина да носи светлина, мир и любов...завинаги!

21.12 2012 в 14:12

Искате да знаете как би изглеждал денят след края на света - излезте в девет сутринта на първи януари.
 
X