Ветераните срещу Кузнецов. Русия погна още една кинозвезда за дискредитиране на армията

OFFNews 21 март 2023 в 09:37 3789 4

Снимка Архив

Александър Кузнецов на летището в Париж

Ветерани от Русия са сезирали държавните органи за предателство на един от любимите актьори на руската публика Александър Кузнецов ("Сърцето на Парма", "Съдържанки", "Шаман"), както и за дискредитиране на Въоръжените сили на Руската федерация, съобщи телеграм каналът „Абзац“. Актьорът, който е с руско-украински произход е в безопасност и се намира в Лондон, където се установи след като Москва обяви мобилизация за войната срещу Украйна.

„Обръщаме се към Вас с молба да извършите проверка на публичните изказвания на киноактьора Александър Кузнецов за наличието на признаци на наказателно преследвани деяния, упоменати в чл. 280 от НК на Русия „Публични призиви за осъществяване на екстремистка дейност“, а също чл. 280.3 от НК на РФ „Публични действия, насочени към дискредитация на използването на ВС на РФ“, се казва в донос на обществениците от „Ветераните на Русия“ до властите.

В разговор за „Абзац“ ръководителят на „Ветераните на Русия“ Илдар Резяпов заяви, че постъпката на актьора, избягал от страната в отговорен момент се определя изключително като предателска.

„Кузнецов се снима в такива филми като „Сърцето на Парма“, „Скит“ и „Съдържанки“, но в крайна сметка той си остана една „съдържанка“, бягайки от един стол на друг. Търсеше изгода в живота и искаше да седи на два стола, изкара немалки хонорари от нашата киноиндустрия, снима се в наши филми. Не го мъчеше съвестта, докато не дойде време да се защитава родината“, каза Резяпов.

Александър Александрович Кузнецов е роден във вече независим украински Севастопол в Крим през 1992 година. Израснал е в семейството на украински моряк. На 16 заминава за Москва, където минава всички етапи на изпитите за театралното училище „Шепкин“, но в крайна сметка се връща и уми в Киев. През 2011 постъпва вече в Москва в ГИТИС и го завършва през 2015 в класа на Евгений Каменкович и Дмитрий Кримов. След събитията в Крим през 2014 не се връща в Украйна, а започва кариера в киното в Москва. Лауреат е на руския фестивал „Кинотавър“. Напуска Русия на 21 септември 2022 година, няколко седмици по-късно по екраните в Русия излиза историческата драма „Сърцето на Парма“, където играе главната роля. Министерството на правосъдието на РФ го обяви за чуждестранен агент.

Вече след бягството си от Русия Кузнецов разказа подробности за това как е напуснал страната. Веднага след изявлението на Путин за мобилизация отишъл в банката, а оттам направо на летището. Излъгал граничарите, че е негоден за армията и показал фалшива служебна бележка, че отива на снимки на филм. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

4

6екеr4о

21.03 2023 в 15:00

Изключително много ме обогати, душевно и духовно, информацията за доносите на т. нар. общественици от „Ветераните на Русия“ до властите в педеРацията.
Сега съм спокоен и трайно омиротворен...

345

3

Джендо Джедев

21.03 2023 в 10:29

Каква прекрасна кочина е Рашка! Истински остров на свободата! :D


"Не го мъчеше съвестта, докато не дойде време да се защитава родината" - така си е, украинците подло нападнаха Рашка и тя, горката, трябва да се защитава. А пък тоя, вместо да ходи да пали, коли и беси в Украйна, взел, че избягал. Не го е срам!

-1555

2

ob1

21.03 2023 в 10:21

Б@х тая армия, дето се дискредитира от пост в социалка :)

22547

1

dolivo

21.03 2023 в 09:56

Докато Русия не покаже загриженост за народа си, вместо кухи лозунги и безочлива корупция за олигарси, апаратчици и семействата им, няма как да очаква лоялност от хора със възможности.

Само притиснатия до стената крепостен селянин и селянка могат да се молят на вълка в овчи дрехи поне да въоръжи агнето им преди да го хвърли на заколение...