Великобритания отрече, че ще дава по 500 паунда при положителен тест за COVID-19

OFFNews 22 януари 2021 в 17:49 1867 0

Снимка pixabay

Великобритания няма да дава по 500 паунда на всеки, които има положителен тест за COVID-19, за да си остане вкъщи и да спазва карантина. Това заяви правителството на страната днес, отхвърляйки съобщенията в медиите за въвеждането на подобна мярка, за да се стимулира тестването, предаде Ройтерс. 

По-рано британските медии, позовавайки се на правителствен документ, съобщиха, че страната обмисля подобен ход въпреки че това би струвало на страната близо 453 млн. паунда седмично.

"Не се обмисля допълнително стимулиране от 500 паунда при тестване", заяви говорителят на премиера Борис Джонсън. "По-голямата част от обществото продължава да спазва противоепидемичните правила и да се изолира, когато се налага", допълни той. 

В момента помощ от 500 паунда, за да се карантинират, получават само хората с ниско възнаграждение. Британски издания твърдят, че документът е изисквал този стимул да бъде въведен за всички поради ниския процент на тестващите се - едва 17 %. 

По данни на Националната статистическа случа на Великобритания броят на заразените през последната седмица е намалял, но общото ниво на заболеваемост остава високо.

В четвъртък в страната бяха отчетени 37 892 нови случая на коронавирус, като починалите са 1 290.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews