В Сингапур забраниха разговорите в обществения транспорт заради COVID-19

OFFNews 20 май 2020 в 08:48 1735 0

Сингапур забрани да се говори по телефона в обществения транспорт. Гражданите са инструктирани и да не общуват помежду си. Целта на властите е да ограничат до минимум предаването на новия коронавирус от човек на човек на обществено място, съобщи ТАСС.

"Осъзнаваме, че ще бъде много трудно да се пази дистанция от един метър в градския транспорт, затова сме приготвили набор от допълнителни предпазни мерки.", заяви министърът на регионалното развитие Лорънс Вон, цитиран от агенцията.

Сингапур налага тежки наказания, ако гражданите не спазват предписанията за борба със заразата.

Глобата за ходене без маска е над 200 щатски долара. Повторно нарушение води до глоба от 700 долара, а при трето за нарушителя се предвиждат 6 месеца затвор и депортация, ако е чужденец.

С тези мерки страната, която беше давана за пример в преодоляване на разпространението на заразата, се опитва да ограничи втората вълна на инфекцията, която избухна след завръщането на чуждестранните работници.

По данни на университета "Джонс Хопкинс" към момента общият брой заразени с COVID-19 в страната е 28 794, починалите са 22.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови