В Русия повиквателните стават електронни, мобилизираните няма да могат да избягат в чужбина

OFFNews 11 април 2023 в 13:53 6834 12

повиквателна
Досегашният вид на повиквателните.

На фона на подготовката на Украйна за пролетна контраофанзива Русия ще опрости процедурата за получаване на електронни призовки. За момента руските официални лица твърдят, че не се планира провеждането на нова мобилизация в страната, но това може и скоро да се промени.

Според нови законодателни поправки, внесени в руската Дума, електронната призовка ще се счита за получена от момента, в който бъде поставена в личния акаунт на военнослужещия на наборна военна служба в портала на държавните служби. Това  заяви Андрей Картаполов, ръководител на комисията по отбрана в руския парламент, в ефира на телевизионния канал "Русия-24".

Новите правила за получаване на призовки по електронен път ще засегнат не само наборните военнослужещи, но и всички лица, подлежащи на военна служба.

Руските граждани няма да имат право да напускат страната след получаване на призовка, пише агенцията.

"На гражданите, подлежащи на наборна военна служба, които са получили призовка от военкомата, се забранява да напускат Руската федерация от деня, в който тази призовка се счита за връчена в съответствие с федералното законодателство. Това ограничение остава в сила до изпълнение на задължението за лично явяване в службата за военна регистрация и наборна служба", се казва в законопроекта.

Ако дадено лице не се яви в службата за военна регистрация и наборна служба в срок от 20 дни от получаването на призовката, то няма да има право да упражнява самостоятелна стопанска дейност или да бъде частен предприемач, да регистрира недвижимо имущество, да регистрира и управлява автомобил или да получава кредити.

Преди ден стана известно, че Думата се готви да узакони електронните призовки, като ги приравни към хартиените. Глобите за пренебрегване на повиквателната могат да бъдат различни за различните лица. Руската федерация възнамерява да въведе и уведомяване чрез препоръчана поща и дублирането ѝ в електронен вид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

12

хr4

11.04 2023 в 23:58

Дедо попе, новината е поднесена непълно.Това което са направили алкашите е,че са навързали базите на няколко министерства и служби с което могат да направят и правят електронно досие на всеки пълнолетен гражданин,като досието съдържа данни като възраст,професия,местожителство,здравословно състояние,финансово положение,семейно положение и т.д.С това отчасти коригират тотално пробитата си система за управление.Благодарение на новата схема имат много по-точна и изчерпателна информация за човешкия ресурс с който разполагат.По тоя въпрос ударно се работи след тоталното фиаско на първата могилизация(повече от половин година).Горното дава два плюса:
-не е нужно да ги ловят в метрото или по улиците-достатъчно е да отидат на работното им място
-пълнят издънения бюджет на "бензиностанцията" от глобите на скатавките
Имейлите са само черешката на тортата.Тъй де, трудно ми е да си представя бурят, якут или сибиряк от Опърдянск с електронна поща.Виж с кенеф на рамо-ДА.

15914

11

поп Дръвчо

11.04 2023 в 18:13

А сега внимание, въпрос: тия работи ще изискват нова информационна инфраструктура.

Тя откъде ще се вземе?

(Джокерче: Китай е грешен отговор)

1005

10

Диоген

11.04 2023 в 15:14

яяя вовчика изпълзя от дупката.
как е вовка-върна ли москвича,смени ли рублите?
това ли е модернизирането- електронизация на тиранията?

10298

9

AntiZ

11.04 2023 в 15:00

Путкин определено е решил да приключи веднъж завинаги с рфссия и с всяка биологична единица в необятните и граници.

22548

8

dolivo

11.04 2023 в 14:52

Удобното виж как ги забърза да електронизират.

С това деяние потъпкват правото на човек на уединение и автономност. Демек, ако не е получена, не се задействат юридическите последствия.

А сега, бухай в електронната пощичка, дали чете някой или не, да е чел.

Много изненади ще има със затвор , заради сменен адрес.

345

7

Джендо Джедев

11.04 2023 в 14:47

Вовочка,

Модернизират се, няма спор! След 100 години вече само 30% от крепостниците ще дрискат във външни кенефи, а не 50%, както сега. Е, ако Рашка все още я има дотогава, де. Бавно, но сигурно! Е, за "сигурно" не е много сигурно, ама за "бавно" си напълно прав! :D

2073

6

Johnny B Goode

11.04 2023 в 14:44

Мдаааа. Много модерно. Безаналогово направо.

345

5

Джендо Джедев

11.04 2023 в 14:44

Абе че хорицата в Донбас, Луганск, Крим и където там още е стъпил руският сапог си живееха доста по-добре преди 2014 (еле па преди 2022), е ясно. Ама май същото важи и за самите рашняци... Путя им прави живота все по-весел и щастлив. :D

75

4

230 млрд баксов

11.04 2023 в 14:42

так точно vovchik

елктронния концлагер на сатанистите от световното правителство няма да изостава амчикак
Клаус Шваб и рептилите държат здраво юздите, нема лабаво

2099

3

Mateevk

11.04 2023 в 14:41

Русия определено изпреварва всички. Докато някъде още са на етапа "електронно управление", Русия вече е на етап "електронна могилизация". Винаги има какво да се научи от тази непонятна за разума страна.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика