В Крим забраняват продажбата на алкохол след 23 часа

ОFFNews 22 октомври 2014 в 19:41 3948 3

Кримските депутати въвеждат ограничения в продажбата на алкохол на територията на полуострова, съобщи ТАСС.

Законът трябваше да влезе в сила от 1 януари 2015 г., но това ще стане по-рано - само след 10 дни. Той гласи, че продажбата на спиртни напитки на дребно може да става само между 10:00 часа сутринта и 23:00 часа вечерта.

"Ние се намираме в преходен период, затова може да пием и през нощта. Гражданите са обладани от висок патриотичен подем, броят на престъпленията е спаднал 2,5 пъти. Затова даже и не виждаме причина рязко да ограничим употребата на алкохол. Нека пият от радост", заяви през април Сергей Аксьонов, тогавашният държавен глава на Крим.

Новият закон забранява и продаването на алкохол на местата, където се провеждат спортни прояви, в спортните и детски магазини.

Предстои и създаване на специализиран орган за издаване на лицензи за търговия на дребно с алкохол. Новият закон обаче няма да засегне домакинствата, произвеждащи алкохол за лична употреба, както и съдържащите етилов спирт препарати за различни нужди и алкохола, внасян за нуждите на дипломатическите мисии, консулствата и международните организации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков