Украинските сили напредват в Източен Донбас

Електроснабдяване и усъвършенстване на противовъздушната отбрана са приоритетите за 2023 г., посочи президентът Володимир Зеленски

OFFNews 31 декември 2022 в 07:23 4749 4

Володимир Зеленски

Снимка Фейсбук профил/Володимир Зеленски

Володимир Зеленски, президент на Украйна

Украинските сили удържат позициите срещу руската армия в източния район Донбас и бавно напредват, заяви днес президентът Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Като цяло, удържаме позициите си. В някои части от фронтовата линия напредваме бавно", заяви той във вечерното си обръщение.

Зеленски каза още, че Украйна, която е подложена на серия от руски въздушни нападения, е подобрила противовъздушните си способности и ще продължи да защитава себе си и цяла Европа и през новата година.

"През следващата година противовъздушната отбрана на Украйна ще стане още по-силна и ефективна. Това ще бъде гаранция не само за нашата страна, но и за целия континент", заяви още Зеленски, цитиран от ДПА.

Във видеообръщението си украинският президент заяви също, че има подготвена ясна стратегия за производство и снабдяване с електричество в Украйна. "Ще изисква много усилия, но ще стане. Това е една от най-важните задачи през 2023 г. и нямам съмнение, че ще се справим с нея", каза той.

Производството и снабдяването с електричество на Украйна определи като най-важната задача за страната за следващата година президентът Володимир Зеленски и посочи, че приоритет за 2023 г. ще бъде и усъвършенстването на украинската противовъздушна отбрана.

Президентът Зеленски изтъкна, че ще бъдат необходими време и много усилия за осъществяването на стратегията за осигуряване доставките на електроенергия. Той отбеляза също, че подобряването на украинската противовъздушна отбрана ще бъде гаранция не само за Украйна, но и за цяла Европа.

Десетки селища на фронтовата линия в Донецка, Запорожка и Херсонска област остават под обстрела на руската артилерия. Атакувани са райони в източната Харковска област и на север, при Чернигов.

От 24 февруари досега Украйна е привлякла повече от 31 милиарда долара от международни партньори, съобщи премиерът Денис Шмигал. Той посочи, че правителството е успяло да запази стабилността във финансовата, банковата и икономическата област.

Шмигал подчерта, че стратегическата цел на Киев е да изпълни критериите за членство в Европейския съюз още до края на 2024 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

4

Merc

31.12 2022 в 14:13

Историята се повтаря.

31 декабря 1994 года, 28 лет назад, российские бронированные армады начали штурм чеченской столицы.
90 тысячная группировка агрессоров (по данным журналиста Сладкова 100 тыс,) поддержанная 6 тысячами единиц тяжелой и легкой бронетехники, артиллерийских установок, реактивных ракетных систем и вспомогательной техники, под постоянным воздушным прикрытием и массированных авиационных атак, вошли в Грозный (Джохар) с трех сторон.
Затем началась знаменитая чеченская контратака. В течение дня передовые части и бронетехника российских войск, вошедшие в город, были уничтожены.
Сотни единиц бронетехники и тысячи тел уничтоженных агрессоров валялись на улицах чеченской столицы. Целые полки и бригады были разгромлены в тех беспримерных боях. Сотни оккупантов были захвачены в плен.

2073

3

Johnny B Goode

31.12 2022 в 10:44

Ако някой е в делириум, това са путлеристките тролчета които не виждат как любимата им Раша се оттича в канала на историята.

2099

2

Mateevk

31.12 2022 в 09:21

Какви дерилируми? Фактите са си факти. Вече 11 месеца война и едно голямо нищо насреща с цената на над 200 хиляди загинали и от двете страни. За такава победа, нужна на руснаците, ли се пее в добре познататат песен? Кому е нужна такава "пабеда"? Кому са нужни тези стотици хиляди избити? На троловето из форумите ли?

-795

1

Дедо МразИ

31.12 2022 в 08:57

Стига с тия наркомански делириуми

 
X

Да помогнем на украинските деца!