Властта в Киев озаптява протеста със снайперисти (видео)

OFFNews 22 януари 2014 в 09:21 1881 5

Снайперисти, разположени по високите части на сградите, подкрепят полицейските сили по време на протестите в Киев. 

"Еспресо ТВ", която излъчва на живо сблъсъците в Киев разпространи кадри, от които се вижда ясно, как мъж с каска и дългоцевно оръжие наблюдава случващото се на улицата. Мъжът е разположен в таванско помещение на сграда на ул. „Грушевский”, където има барикади на протестиращите. 

По-рано днес полицията изтласка протестиращите и барикадите от ул. „Грушевский”. На свой ред демонстрантите замеряха бойците от спецчастите „Беркут” с камъни и бутилки със запалителна смес, което принуди полицаите за кратко да отстъпят. Демонстрантите успяха да вземат отново надмощие по-рано тази сутрин. 

Опитвайки да си върнат барикадите, те са подложени на обстрел със зашеметяващи гранати. Демонстрантите отговарят фойерверки, коктейли "Молотов" и камъни.

Заради среднощното използване на водни струи от полицията, улицата е хлъзгава, демонстранти и полицаи се пързалят и падат.

По-рано днес от опозицията в Украйна съобщиха, че двама протестиращи са загинали. Един от протестиращи е паднал от колонадата на стадион "Динамо", в опит да избегне обстрел от полицията. Друг протестиращ е убит.  

За да се предпазят от добре въоръжените сили, протестиращи излязоха на улицата с каски и протектори за хокей на лед. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови