Украинската армия обяви, че е свалила 5 руски самолета и хеликоптер, Русия отрича

Има артилерийски обстрели на селища по протежението на държавната граница, съобщи Генералният щаб на украинските въоръжени сили

OFFNews 24 февруари 2022 в 08:51 12973 2

Украинската авиация отразява въздушни атаки на Русия, заяви Генералният щаб на украинските въоръжени сили, предаде агенция УНИАН.

Днес в 05:00 ч. въоръжените сили на Руската федерация започнаха интензивно да обстрелват наши подразделения в Източна Украйна, нанесоха и ракетно-бомбени удари по летищата в Бориспол, Озерне, Кулбакино, Чугуив, Краматорск, Чорнобаивка и по военни обекти на украинските въоръжени сили. Същевременно агресорът започна артилерийски обстрели на територията и селищата в Украйна по протежението на държавната граница, се казва в съобщение на Генщаба, цитирано от БТА. Силите за отбрана на Украйна са в пълна бойна готовност, заели са и удържат отбранителни позиции. Ситуацията е контролируема, добавя командването.

Генералният щаб заяви, че информацията за руски войскови десант в Одеса не отговаря на истината.

Украинската армия съобщи, че пет руски самолета и един руски хеликоптер са свалени в Луганска област, предаде Ройтерс. Русия обаче отрече, информира РИА Новости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

1

Руските самолети са с технология от преди 50 години. Руската икономика е по-малка от щата Ню Йорк и 2-пъти по малка от Италианската. Пълни санкции за руските терористи.
 
X

Подкастът на OFFNews