Уикилийкс: ЦРУ може да влиза в компютрите, да вкарва вируси и да тегли данни

Последна промяна на 19 май 2017 в 19:30 3571 5

Организацията "Уикилийкс" разкри, че  ЦРУ разполага с технология, която позволява на специалните служби да влизат в компютрите от разстояние и така да получават съхраняващата се в тях информация, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Според "Уикилийкс" ЦРУ работи с технология, наречена "Атина". С нейна помощ американските служби могат от разстояние да променят настройките на операционните системи, да вкарват вируси, а след това да източват файлове от заразените устройства.

Технологията работи на компютри с операционна система "Уиндоус".

Програмата е разработена от ЦРУ заедно с американската компания "Сийдж текнолъджис", която се занимава с киберсигурност.

През март "Уикилийкс" започна да публикува данни за различни начини за кибершпионаж, използвани от ЦРУ.

Тогава стана ясно, че американските служби са разработили програми, позволяващи следене чрез мобилните телефони.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1048

5

либеро

20.05 2017 в 22:02

Така ли???
Възмутен съм....направо омерзен!!!

-6694

4

wayOff

20.05 2017 в 09:34

ххахаха някой да не си мисли нещо друго?

Професоре те да бяха само майкрософт и епъл.....Всичките им големи фирми по един или друг начин са оплетени с проекти на ЦРУ или военните. До някъде е нормално, защото една държава трябва да подкрепя индустрията си. Ама всиките големи ИТ-та е света са овързани с американските военни или разузнаване - Оракъл например е сформиран от бивши служители на ЦРУ, които просто са започнали на частно след края на службата. Фейсбук, Гугъл, ибей, пейпал, циско, интел, Тесла са овързани с държавно финасиране често по проекти на разузнаването или армията.......

Ама американското е ок - Китайските изделия са проскукани с разузнавателни и диверсионни функкции още в самите чипове т.е. дори да си намериш някаква читава операционна система правена в Европа или Русия ако я турнеш на китайски хардуер от пекин могат да ти опържат ташаците за норматив....

1109

3

Бозаджия

20.05 2017 в 07:15

Нищо ново под слънцето - windows = забрави за security

21109

2

samael

19.05 2017 в 23:40

ПедеРоско, как е хибридната война?

85310

1

Вероятно Майкрософт и Епъл са просто е нещо като собственост на ЦРУ. Никой и не си прави илюзии, че от ФАЩ може да се очаква нещо друго. Нещо ново за "руските хакери"?