Убиха полицай в Масачузетския технологичен институт (обновена)

19 април 2013 в 08:03 3252 0

Stata Center - университетският комплекс на MIT, където бе убит полицай.
Stata Center - университетският комплекс на MIT, където бе убит полицай.

Полицай е бил застрелян в университетския комплекс на престижния Масачузетски технологичен институт (MIT)  късно вечерта в четвъртък, съобщи Си Ен Ен.

Униформеният служител е бил част от охраната на университета, разположен в градчето Кеймбридж - непосредствено до Бостън, където на 15 април бе извършен атентат по време на международен маратон. 

Според съобщение, което MIT пусна в своя Туитър акаунт, полицията и ФБР са пристигнали по сигнал за стрелба в Сграда 32 на комплекса Stata Center и са я оградили с кордон. В нея се помещават компютърни лаборатории и факултетът по лингвистика и философия.

Убиецът произвел много изстрели в тялото на загиналия полицай. Студентите са били помолени да не доближават сградата, тъй като полицията смятала ситуацията за високо рискова. 

Почти сигурни сме, че стрелбата в Масачузетския технологичен институт е свързан с атентата по време на маратона в Бостън, обясни един от полицаите, участвали в акцията.

Университетският комплекс се намира в близост до мястото, където избухнаха двете бомби и убиха трима души. Засега обаче не е открита връзка между двете събития.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews