Един от заподозрените за атентата в Бостън мъртъв (снимки)

Вероника Шербанова 19 април 2013 в 11:25 2317 0

Полицията задържа един от заподозрените при атентата по време на маратона в Бостън. По време на акцията той е бил ранен и малко по-късно в починал в болницата, съобщи Би Би Си.

Мащабната полицейска акция се провежда в Уотъртаун, близо до Бостън. Свидетели разказват, че чули стрелба и експлозии. Жителите на Уотъраун са били посъветвани да не излизат от домовете си.

В американските медии се появиха кадри на мъж, лежащ на земята, заобиколен от полицаи. Малко след това мъжът е отведен до полицейска кола.

Почти сигурни сме, че стрелбата в Масачузетския технологичен институт е свързан с атентата по време на маратона в Бостън, обясни един от полицаите, участвали в акцията. Въпреки това все още няма официално изявление на ФБР.

Полицията все още издирва втория заподозрян. Служителите на реда започнали да ходят от врата на врата в Уотъртаун. Жителите са предупредени да не отварят вратите си на никого, освен ако не се идентифицира като служител на полицията или на ФБР.

Късно снощи полицай беше застрелян в Масачузетския технологичен институт. Униформеният служител е бил част от охраната на университета, разположен в градчето Кеймбридж – непосредствено до Бостън, където на 15 април бе извършен атентат по време на международен маратон. 

Убиецът произвел много изстрели в тялото на загиналия полицай. Студентите са били помолени да не доближават сградата, тъй като полицията смятала ситуацията за високо рискова.

Полицията е открила и тенджера под налягане, подобна на тези, от които бяха направени бомбите за атентата в Бостън, при който бяха убити трима души и бяха ранени над 170.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови