ФБР пусна снимки на атентаторите от Бостън (видео и снимки)

19 април 2013 в 08:27 3792 2

ФБР разпространи снимки на 2-ма мъже, заподозрени за атентата в Бостън на 15 април. СНИМКА: ФБР
ФБР разпространи снимки на 2-ма мъже, заподозрени за атентата в Бостън на 15 април. СНИМКА: ФБР

 

ФБР разпростани снимките на двама заподозрени за кървавия атентат в Бостън от 15 април, взел живота на 3-ма и ранил десетки. Кадрите са свалени от улични видеокамери.

Кадрите бяха показани на "драматична пресконференция" в бостънския хотел "Шератон", само на няколко пресечки от мястото на трагедията, разказва британският вестник "Гардиан".

Шефът на ФБР за Бостън Ричард Делориърс показа пред медиите снимки на двама млади мъже, които нарече Заподозрян 1 и Заподозрян 2. Изучавайки записите от камери в района на атентата, ФБР стигнало до извода, че двамата да били свръзани и че Заподозрян 2 е оставил раница на мястото на втория взрив пред ресторант "Форум" малко преди експлозията. След това Заподозрян 2 поел на запад по "Бойлстън стрийт" и там следите му се губят. 

ФБР разпространи и видео, което показва Заподозрян 1 да ходи сред публиката на маратона, следван на около 5 крачки от Заподозрян 2. Двамата не разговарят, но се движат в една посока, като и двамата носят видимо издути раници.

На снимките се вижда как двамата запозрени ходят сред тълпата по "Бойлстън стрийт", в близост до "Глочестър стрийт". Всеки от тях се вижда на по 4 кадъра. Заподозрян едно е едър, със слънчеви очила и черна бейзболна шапка с бяла емблема отпред. Облечен е с бяла тениска, тъмна връхна дреха до коляното и панталони в сивокафяв цвят.

Заподозрян 2 е по-слаб, с тъмна къдрава коса, която се показва изпод бяла бейзболна шапка, обърната с козирката назад. Облечен е в сив суитчър с качулка, черно яке и черни панталони.

И двамата са на видима възраст 25-30 години и носят черни раници, части от каквито ФБР намери на мястото на експлозиите.

 ФБР отново призова гражданите за помощ. "Повече от 100 години ФБР разчита на обществеността да бъде неговите очи и уши. Обществото ще изиграе ключова роля. Някой някъде там е виждал тези хора сред семейството, приятелите или съседите си", каза шефът на федералното бюро в Бостън. Той обаче предупреди, че двамата мъже са били въоръжени и са много опасни, затова, ако някой ги забележи, не бива да ги приближава при никакви обствоятелства.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!