Турция прави чистка на полицейски началници

OFFNews Последна промяна на 11 юни 2015 в 11:27 899 3

Снимка ЕПА/БГНЕС

118 полицейски началници в Турция са били принудени да подадат оставка в съответствие с новия спорен Закон за вътрешната сигурност, пише вестник "Хюриет".

19 от началниците са били от най-висок ранг. Решенията за оставките са били одобрени от Министерството на вътрешните работи. Много от оттеглилите се, са били активни в разследването за корупция, което засегна лица, близки до управлението на Партията на справедливостта и развитието.

Законът, който влезе в сила в началото на април, предвижда редица спорни мерки, като това - полицията да може да извършва обиски, арести или подслушване на телефони на основата на "обикновени подозрения", както и да задържа заподозрени без съдебна заповед до 48 часа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.06 2015 в 19:54

До: Север-Изток

Прав сте за светската държава на Ататюрк, но само частично.

Ататюрк е пряко отговорен за геноцида на арменците в началото на 20ти век (т.е. третата вълна кланета, защото преди това е имало още две такива кампании).

Той е пряко отговорен за кланетата и прогонването на ВСИЧКИ християни от Мала Азия (под девиза "Турция на турците"). Прогонени са около 1.5 милиона християни, включително гърци, арменци и левантинци (малоазийското население с италиански, френски, английски и др. произход).

През септември, 1922 г. Ататюрк дава благословията си на цивилните турци и армията да плячкосат, изколят, изгорят и издавят християнското население на Смирна (Измир). Няма точни данни, но тогава са избити хиляди християни - гърци, арменци и левантинци. Направете си справка колко християни живеят в момента в Измир. През 1922 г. Населението но Смирна е било следното “one hundred and sixty-five thousand were Turks, one hundred and fifty thousand Greeks, twenty-five thousand Jews, twenty-five thousand Armenians, and twenty thousand foreigners: ten thousand Italians, three thousand French, two thousand British and three hundred Americans.“ (източник: http://www.myislam.dk/articles/en/horton%20h13-smyrna-as-it-was.php)

С две думи, Ататюрк не е прекратил ислямския терор, той го е продължил, но в нов, „светски формат“ .

11.06 2015 в 13:05

Ататюрк им създаде модерна държава, няма и 100 години по-късно Ердоган я унищожи!

11.06 2015 в 12:34

На Ердоган му е все едно какви са резултатите от изборите. Той на практика е вече султан.

Всички сатрапи - Хитлер, Сталин, Мао и т.н., имат един и същи почерк Чистките в армията, полицията и съда, и безцеремонната разправа с медиите развързват ръцете на тиранина. Изборите са само параван на деспотизма.