Пореден депутат от управляващата партия в Турция подаде оставка

OFFNews 31 декември 2013 в 17:03 1990 1

Парламентът в Турция

Още един депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието в Турция подаде оставка, съобщиха световните агенции.

Хасан Хами Йълдъръм обяви днес, че подава оставка. Като причина той посочи натиска върху съдебната система от страна на държавата.

Йълдъръм отправи критики заради отстраняването на главния прокурор Муаммер Аккаш по второто разследване за корупция, започнало в средата на декември. Аккаш заяви преди дни, че са му били отнети досиета от разследването.

Натискът върху Аккаш е недопустим. Той не може да се разглежда като легитимен, коментира Йълдъръм в Twitter.

Хасан Хами Йълдъръм е петият депутат от Партията на справедливостта и развитието, който подава оставка през последната седмица.

Бившият министър на културата Ертугрул Гюнай, депутатите Ердал Калкан и Халюк Йоздалга обявиха, че подават оставка на 27 декември, след като централният изпълнителен комитет на управляващата партия реши на заседание да ги предаде на дисциплинарна комисия заради „забележките, заклеймяващи партията и правителството".

Бившият министър на вътрешните работи Идрис Наим Шахин подаде оставка няколко дни преди това. Депутатът от Кютахия Идрис Бал и депутатът от Истанбул Хакан Шюкюр пък се оттеглиха след критики към партията заради решението за закриване на подготвителни кандидат-студентски школи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!