Турция не се е отказала от ЕС, заяви Ердоган

OFFNews 29 ноември 2016 в 15:10 3351 4

Турция все още не се отказала напълно от ЕС след като Европейският парламент гласува за прекратяване на преговорите за присъединяване на страната към блока, заяви президентът Режеп Ергодан, предава Ройтерс.

Ердоган, който вече е заплашвал с преустановяване на постигнатото през март споразумение и пускането на мигрантите на турска територия към Европа, ако Брюксел прекрати преговорите, заяви миналта седмица, че страната му не цели да се присъедини към съюза на всяка цена и загатна като алтернатива Шанхайска организация за сътрудничество.

На конференция в Истанбул днес Ердоган не назова опциите за южната ни съседка, но потвърди, че има предогови с други потенциални партньори. "Можем да продължим пътя си с един от тях", каза президентът.

Въпреки че непосредствено преди него Ердоган омаловажи значението му, след гласуването на евродепутатите турският президент отново повтори заканите си към Европа: "Ако отидете по-далеч, портите на границата ни ще бъдат отворени", каза той.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13350

4

torbalancho

13.12 2016 в 12:36

с този вдигнатият палец нагоре, само един тюрбан ту трябва!!

12162

3

Питанка

30.11 2016 в 01:20

6 месеца затворени граници от страна на Европа за "бежанци", турски стоки и граждани на Турция биха действали отрезвяващо и да отива да си продава стоките и да изнася "бежанци" към "Шанхайска организация за сътрудничество"
 
X

Да помогнем на украинските деца!