Решението за членството на Турция в ЕС няма стойност, каза Ердоган

ОFFNews 23 ноември 2016 в 19:05 6356 5

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че решението за преустановяване на преговорите за присъединяване на Турция към Европейския съюз, което ще бъде гласувано от Европейския парламент утре, няма стойност за страната му. 

"Утре ще има заседание в Европейския парламент и ще гласуват за преговорите на ЕС с Турция. Казвам го предварително - вотът няма стойност за нас, какъвто и да е резултатът, каза Ердоган, цитиран от "Хюриет".

Президентът обърна внимание на критиките от европейските държави към страната му, много от които включват несъгласие с методите, с които Анкара се справя с последиците от неуспешния опит за преврат от 15 юли.

“Многократно се показвали, че обръщаме внимание на европейските ценности повече, отколкото много държави от ЕС, но виждаме категорична подкрепа от западните приятели. Нито едно от обещанията не бе спазено", заяви Ердоган на Постоянния комитет за търговско и икономическо сътрудничество на Организацията за Ислямско сътрудничество.

От "Хюриет" отбелязват, че изходът от вота няма задължителен характер и по-скоро мнението на евродепутатите ще послужи като съвет за воденето на преговорите.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови