Трюдо пристигна в Украйна, първата му спирка е Ирпен

OFFNews 08 май 2022 в 17:17 2010 2

Telegram / Олександр Маркушин

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо пристигна в Украйна, а първата му спирка на път за Киев стана разрушеният от руската армия Ирпен.

За пристигането на Трюдо съобщи кметът на Ирпен Олександър Маркушин, който качи и снимки от визитата в канала си в Телеграм.

„Току що имах честта да разговарям с министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо. Той дойде в Ирпeн, за да види със собствените си очи ужасиите, който сториха с нашия град руските окупатори. И, разбира се, беше шокиран. В крайна сметка той видя изгорели и тотално разрушени не военни съоръжения, а домове на жителите на Ирпен, които не толкова отдавна се радваха на живота и имаха свои планове за бъдещето“, разказа Маркушин

Кметът на Ирпен благодари на Трюдо за подкрепата, която Канада оказва на Украйна днес.

„Вярваме в по-нататъшното сътрудничество между нашите страни и при възстановяването на украинските градове след нашата победа. Надяваме се на подкрепа от страна на г-н Джъстин Трюдо в организирането на усилията на украинската диаспора в Канада за възстановяване на инфраструктурата в Ирпен", допълни кметът на града.

Ирпен ще се обърне към Канада с официални писма по този въпрос в близко бъдеще.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

440

2

Pietro

08.05 2022 в 19:36

Руският фюрер ще свърши както германо-фашисткия. За Путлер най-добре ще бъде да го обесят с главата надолу, кактобенито Мусолини. До Дучето нагоре с краката се е люлеела любовницата му Клара Петачи. Сега до Путлер ще се ветрее азитската шлюха Алина Кабаева.

-60

1

офф бее

08.05 2022 в 17:45

Никой не е спечелил срещу обединения свят. И джуджи няма да спечели!
 
X

Подкастът на OFFNews