Трима загинали и над 40 ранени при автобусна катастрофа в Турция

OFFNews 22 май 2022 в 15:13 1841 0

спешна помощ

Снимка pixabay

Автобусът е превозвал студенти

Трима души загинаха, а 41 са ранени, след като автобус, пътуващ от Адана за Коня и превозващ студенти, се е преобърнал на пътя в окръг Нигде (Централна Турция), съобщи телевизионен канал НТВ.

Шофьорът е загубил управление и автобусът се е преобърнал в участък близо до село Гюней на пътя Адана-Нигде, предаде БТА.

Изпратени са полицейски и медицински екипи. При катастрофата на място са загинали двама души, а 42-ма са били ранени, но по-късно един от ранените е починал в болница.

Валията на Нигде Мустафа Коч заяви, че катастрофата е станала около 4 часа. Автобусът, собственост на частна фирма, е транспортирал студенти от Адана към Коня.

Ранените са настанени в болници в Нигде, Ерегли, Бор и Улукъшла.

По първоначална информация студентите са били от университета "Селчук" в Коня и са се връщали от младежка програма, организирана вчера от управляващата Партия на справедливостта и развитието в Адана, уточнява в. "Хюриет". 

Ердоган изрази днес съболезнования на семействата на тримата загинали при катастрофата младежи и пожела бързо оздравяване на ранените, отбелязвайки, че трагичният инцидент е станал на връщане от младежкия фестивал в Адана.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посочи, че заспиване на шофьора е станало причина за катастрофата, с

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки