Трима младежи от палестински произход са простреляни до университет в САЩ

OFFNews 27 ноември 2023 в 08:11 1744 0

Полиция в САЩ

Снимка Архив

Трима колежани от палестински произход в Бърлингтън, щата Вермонт, са простреляни, нападателят се издирва. Разследващите подозират, че се касае за престъпление от омраза, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс.

Въоръжен с пистолет бял мъж е прострелял тримата младежи на улицата близо до Университета на Вермонт в събота вечерта, след което е избягал, посочи в изявление полицията в Бърлингтън.

"Двама от ранените са американски граждани, а третият е с разрешение за постоянно пребиваване, като и тримата са 20 годишни, допълни полицията, цитирана от БТА. Двама от младежите са носили куфии, традиционни арабски черно-бели кърпи за глава, по време на атаката.

Двама от младежите са в стабилно състояние, а третият е тежко ранен. Тримата са били на гости у семейството на един от младежите за Деня на благодарността и са си говорили на арабски на улицата, когато са били нападнати, посочва Асошиейтед прес.

"Нападателят е произвел най-малко четири изстрела с пистолет, след което е избягал", каза началникът на полицията в Бърлингтън Джон Мурад.  "И тримата колежани са били улучени, двама в торса, а третият в долните крайници".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки