Трети случай на смъртоносния вирус MERS в САЩ

OFFNews 14 май 2014 в 11:14 2776 1

Трети случай на смъртоносния вирус MERS в САЩ

Трети случай на смъртоносния Близкоизточен респираторен синдром (MERS) беше регистриран в САЩ, съобщиха световните агенции.

В началото на май беше регистриран втори заболял. Той е медик и се е завърнал от Саудитска Арабия, малко преди да бъде установено, че е заразен с коронавируса.

Пациентът беше настанен в болница в Орландо, Флорида. Във вторник обаче здравните власти съобщиха за трети случай на смъртоносния вирус.

Заразеният е служител на болницата, в която е бил настанен вторият пациент с MERS, и е полагал грижи за болния. Медикът е настанен за лечение в същата болница. Състоянието му е стабилно.

Симптоми е проявил и още един здравен служител на болницата в Орландо. Той е освободен от болницата и е под лекарско наблюдение.

Всички членове на медицинския екип, полагал грижи за втория регистрира пациент с MERS, са били изследвани за вируса. Резултатите ще са готови в следващите 24 часа.

Миналата седмица стана ясно, че броят на починалите след заразяване с вируса MERS в Саудитска Арабия, е достигнал 126 души. В средата на април беше открит първият случай на MERS в Гърция.

За момента не е открито лечение за вируса MERS, като над 40% от заразените умират.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови