Quantcast

Първи случай на смъртоносния вирус MERS в САЩ

OFFNews Последна промяна на 03 май 2014 в 10:51 6858 5

Първи случай на смъртоносния вирус MERS в САЩ

В САЩ беше регистриран първият случай на Близкоизточния респираторен синдром (MERS), съобщи CNN.

Първият за Щатите случай на заразен от вируса човек е открит в щата Индиана, посочват от Центъра за контрол на заболяванията.

Броят на заразените със смъртоносния вирус в Саудитска Арабия достигна 339 души, като 102 души са починали.
В средата на април беше открит и първият случай на MERS в Гърция.

Близкоизточният респираторен синдром се отнася към групата на коронавирусите, които предизвикват грипоподобни заболявания. Първият случай на опасния вирус бе засечен през 2012 г.

Коронавирусите включват в себе си както вируси, които предизвикват простудни заболявания, така и вируси, които предизвикват атипична пневмония SARS. Новият вирус няма пряко родство с нито един от известните коронавируси.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.05 2014 в 00:40

Сега ще обявят, че има случаи в още страни, после някой ще "измисли" ваксина, ще се нагуши с пари и така до следващия вирус. И със свинския и птичия грипове беше така, а преди месец-два ББС писаха, че Тамифлу е полезно колкото Парацетамол, но тогава милиарди се пръснаха, даже у нас купуваха властите да има. А че и нормалния грип убива хиляди хора всяка година пак никой не казва. Стига с фалшивата паника!

03.05 2014 в 22:58

Както в Стария Завет пише, а и храбрият Швейк казва - Който вади нож от нож умира. Пази се Бастор от атипична пневмония!

03.05 2014 в 21:50

Такива новини ме радват.

Вярно в чисто личен план е гадничко да загубиш ближен, баба, дядо ала-бала, ама в глобален тези пречиствания са хубави.

Обират по-слабите от стадото и негодните, та да има повече протеин за другите ^_^

03.05 2014 в 14:41

Вола рие на гърба му пада, ама какво са виновни хората, за съжаление, вирусите нямат свойството да избират правилните жертви инак нямаше да ги има ни финансовата чифутска напаст, ни ястребите, ни червените боклуци, нямаме си късмет и това е.

03.05 2014 в 13:32

Има ли ваксина срещу тая напаст или да се приготвяме за най-лошото...Да помогнем на фармацефтичните ако са закъсали, що не...