339 заразени със смъртоносния MERS в Саудитска Арабия

OFFNews Последна промяна на 28 април 2014 в 09:11 3915 3

Снимка Архив

Броят на заразените от смъртоносния вирус MERS в Саудитска Арабия достигна 339 души, съобщи CNN. Там заразата вече взе 102 жертви.

Само през уикенда са регистрирани нови 26 случая, 10 от които - фатални.

В резултат на скоростното разпространение на вируса министърът на здравеопазването в Саудитска Арабия Абдула бин Абдуалазиз Ал-Рабиа подаде оставка.

Преди броени дни беше открит и първия случай на болестта в Гърция. Заразеният е 69-годишен грък, който живее в град Джида в Саудитска Арабия. Мъжът е пристигнал в Гърция на 17 април и е бил приет за лечение в болница, след като състоянието му се влошило.

Близкоизточният респираторен синдром се отнася към групата на коронавирусите, които предизвикват грипоподобни заболявания. Първият случай на опасния вирус бе засечен през 2012 г.

Коронавирусите включват в себе си както вируси, които предизвикват простудни заболявания, така и вируси, които предизвикват атипична пневмония SARS. Новият вирус няма пряко родство с нито един от известните коронавируси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.04 2014 в 13:20

Ето как може да започне всичко

Пациентът в Зимбабве: Докторе, падат ми ушите.

Лекарят в Зимбабве: Абе това е някаква хуйня! А какво сте правили? Пациентът : Правих секс с гъски.

Докторът: Значи имате гъша хуйня!

Пациентът: Благодаря, докторе! (умира) Докторът (записва в протокола): Пациентът умря от гъша хуйня.

Пресслужба на Министерството на здравеопазването на Зимбабве: За изминалата седмица в Зимбабве умряха 2500 души от глад, 5400 от отравяне с изгнили банани и един човек от гъша хуйня.

Журналист (записва си): Гъшата хуйня попада в списъка на трите главни причини за смъртност в Зимбабве.

Новинарска агенция : В Зимбабве зачестиха случаите на заболяване от неизлечима гъша хуйня.

ТВ канал : Неизвестно досега заболяване на име ”гъша хуйня” покосява населението на Зимбабве.
Министерство на здравеопазването на Зимбабве призовава населението да не изпада в паника.

Научно светило А : Да, гъшата хуйня не е известна на науката - и в това е основната й заплаха.

Авиокомпания Congo Air : Прекратяваме всички полети до Зимбабве до приключването на епидемията от гъша хуйня.

Научно светило Б : Властите крият реалните мащаби на катастрофата! Всъщност гъшата хуйня вече е проникнала в Европа - в Амстердам е бил видян кихащ негър с гъска под мишница.

Пресата (публикува снимки на гъски) : Врякащите убийци са около нас!

Политик : За справяне с обхваналата света епидемия на гъша хуйня е абсолютно необходимо да бъдат изтребени всички гъски. Полицията (козирува) : Тъй вярно, ще бъде изпълнено.

Собственик на ферми за гъски : Вие кво, да не сте обезумели? (Красиво се бият с полицията под щракането на светкавиците на пресата)

Пресата : Заговор на собствениците на ферми за гъски застрашава националната сигурност!

Министерство на здравеопазването на Монголия: За спасение на страната от епидемията на гъша хуйня, която вече е достигнала до нашите граници, е абсолютно необходимо да отделим сто милиона долара за оборудване на лаборатории за борба с гъшата хуйня.

Премиерът на Монголия : Вие сте обезумели!

Президентът на Монголия : Премиер-министърът е твърде затънал във финансови машинации, договори с Китай за доставка на хляб и нагло игнорира реалната заплаха за населението на свободолюбива Монголия!

Бившият премиер-министър на Монголия : Нашата партия спешно иска населението да бъде спасено от вируса на гъшата хуйня. В краен случай може и само населението на източна Монголия.

Кандидат за президент на Монголия : Единственият начин да бъде спасена страната е да се прекратят отношенията със загниващия Запад, откъдето тръгна гъшата хуйня, а вместо това трябва да засилим сътрудничеството си с Китай и да се включим в състава му като автономна област. Китай ще ни спаси!

Избиратели на Монголия : Вие сте обезумели!

28.04 2014 в 13:13

Стана традиция грипът да мутира, за да се създават предпостави за МАСОВА ПСИХОЗА... Или беше обратното?

28.04 2014 в 10:58

И сега се почва с паника, страх, ужас...На колектива от този новинарски сайт пожелавам, вместо да клони все повече към жълтите си колеги с тези едри и паникьосващи заглавия, да бъде полезен с информация как населението ни и пътуващите към рисковите страни биха могли да се предпазят от инфекция с този така опасен вирус. Понеже в сайта на родното Министерство на здравеопазването и в този на НЦЗПБ не може да се намери никаква полезна информация по въпроса, ви препоръчвам като източник сайта на СЗО: http://www.who.int/csr/disease/coronavirus_infections/en/ или: http://www.who.int/csr/disease/coronavirus_infections/MERS_CoV_RA_20140424.pdf?ua=1
или пък потърсете информация при американците, които се стараят да успокояват хората си, а не да ги паникьосват - http://www.cdc.gov/coronavirus/MERS/
или http://www.cdc.gov/coronavirus/mers/faq.html
Не е трудно да сте полезни като напишете едно-две изречения от сорта на: "Ако пътувате към рисковите страни а и не само, избягвайте контакти с болни хора; мийте ръцете си редовно с топла вода и сапун; избягвайте контакти с болни животни (особено камили, които се считат за вероятен източник на инфекцията); не пипайте лицето и устата си с нечисти ръце; при кихане и кашляне използвайте носна кърпа, която трябва да изхвърлите веднага след това; ако не се чувствате добре и установите подобни симптоми у себе си, незабавно потърсете лекарска помощ." То повечето неща са си основни хигиенни навици, но май не всеки ги има...
За сайта - ако продължавате с такива заглавия, скоро ще спра да ви чета и вас...