Трети ден сблъсъци на мигранти и полиция до Солун (обновена)

OFFNews 06 април 2019 в 16:10 5540 0

Снимка greekreporter

Трети ден продължават сблъсъците между мигранти и полиция край бежанския лагер Диавата близо до Солун, съобщават "Елефтерос типос" и БТА.

Маскирани мигранти са се опитали да пробият полицейския кордон. За да ги отблъснат, силите на реда са употребили химически средства, а мигрантите са започнали да хвърлят камъни и да палят пожари.

По-рано в лагера пристигна автобус и микробус, за да вземат 44 души, които са се съгласили да се върнат в центровете за настаняване. Останалите не дават признаци, че имат намерение да напуснат мястото на сблъсъците.

Стотици мигранти се събират край Солун от четвъртък. Мигрантите обясняват, че са се събрали след анонимен призив в социалните мрежи да тръгнат към границата със Северна Македония, която се намира на 60 километра оттам, за да продължат към Западна Европа. Вчера броят им достигна 2000.

В Атина вчера десетки мигранти окупираха централната железопътна линия на града и седнаха на железопътните линии с призиви Гърция да отвори границите. По-късно те се изтеглиха от гарата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови