Транссекусалните в Еквадор с пробив в избирателната система

OFFNews 20 февруари 2017 в 10:53 2602 4

Снимка REUTERS/Guillermo Granja

Транссексуалните хора в Еквадор гласуваха за първи път в съответствие с избрания от тях пол в неделя, разказа Ройтерс. Активисти заявиха, че това са признаци на напредък в консервативната католическа нация.

В Еквадор мъже и жени чакат на отделни опашки, за да гласуват, и това в продължение на години създаваше неудобства за транссексуалните избиратели, които трябваше да се редят на опашки в зависимост от техния биологичен пол.

"Най-накрая в нашата държава има напредък. Отделиха внимание и на нас", каза Марисол Мит, активист от асоциацията на ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални), който миналата година е променил пола си от „мъжки“ на „женски“.

Страхът от тормоз е бил толкова голям, че избирателите понякога са изпращали свои братя или съпрузи да чакат на опашката, докато не дойде техният ред, разказват от асоциацията.

"Тази година всичко беше различно", заяви Мит, добавяйки, че държавните служители и избирателите вече са много по-наясно със ситуацията.

След години на лобиране от ЛГБТ общността и голяма съпротива от католическата църква и евангелски групи, миналата година Еквадор прие закон, който позволява на хората да избират пола на личната си карта.

"Това е много важно, защото нашите права са признати", каза активистът и кандидат за парламента Даян Родригес.

Около 200 души в страната вече са променили пола на личната си карта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

20.02 2017 в 12:30

В Еквадор мъже и жени чакат на отделни опашки, за да гласуват, и това в продължение на години създаваше неудобства за транссексуалните избиратели,


Слаба работа! Нефелници.
Дакота не правят по още едно отделение на всеки кенеф в страната си, СПЕЦИАЛНО за новия пол... не ми ги хвалете и не пишете повече за тях. Няма ли кенеф - няма и нов пол!

25665

2

Victimized

20.02 2017 в 11:13

Гледах как в родината на ЛГБТ, САЩ родители позволяват на 6-но дете да взима хормони, за смяна на пола . От тогава съм вече сигурен, че нищо хубаво не ни чака и каквото дойде сме си го заслужили...
Някой ден ще ревете за социалистически тоталитаризъм......
 
X

Да помогнем на украинските деца!