Транспортна стачка блокира Гърция

30 април 2013 в 10:52 1015 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Гърция ще бъде блокирана от транспортна стачка - в сряда няма да работят служителите в железопътния и корабния сектор, съобщават гръцки медии.

Протестът ще продължи 24 часа и е организиран от двата най-големи синдиката в южната ни съседна.

Стачките неслучайно се организират на 1 май, който е международен ден на труда. Заради предстоящите празници, хиляди гърци ще трябва да променят плановете си за прекарване на отпуската.

Метрото в столицата Атина също няма да работи. Фериботите от своя страна планират извънредни маршрути и промяна на часовете за отпътуване за утрешния ден.

Недоволството в Гърция идва, след като парламентът прие поредния пакет от рестриктивни мерки. Предвижда се близо 2000 държавни служители да бъдат уволнени до края на май, а други 2000 ще се разделят с работата си до края на годината. Още 11 500 служители трябва да напуснат администрацията до края на 2014 г. Новите закони определят още мерките за изплащането на дяловете по налозите и плащанията във фондовете за социално застраховане, както и данъка върху недвижимото имущество, предвиждат реформа в държавния и частния сектор и промени в структурата на министерство на финансите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews