Силен трафик на границата с Гърция за Великден

28 април 2013 в 11:49 1559 0

Засилен трафик се очаква заради почивните дни.
Засилен трафик се очаква заради почивните дни.

За Великденските празници се очаква засилен трафик около границата ни с Гърция, на Кулата.

Граничните власти са готови за пътникопотока, като в първите и в последните дни от предстоящата 6-дневна ваканция ще работят двойно повече служители в сравнение с обичайното.

Очаква се до вторник ремонтът на обходния път за Кулата през селата Марино поле, Чучулигово и Кулата да приключи и да се пътува нормално.

Заради асфалтирането на единствения обходен път за Кулата движението е затруднено. Обещанията на Пътната агенция са до последния работен ден преди дългата отпуска трасето да е напълно завършено. През трите почивни дни за Великден миналата година през този пункт са преминали близо 130 000 души. Тази година се очаква те да бъдат повече, заради повечето почивни дни.

Граничните служители са се подготвили за повече работа във вторник вечерта и сряда през целия ден. Тогава се очаква напливът за Гърция да е най-голям.

Съветите са ако планувате да пътувате към Гърция за празниците, за да избегнете натоварения трафик, тръгнете в късния следобед в сряда или дори в четвъртък, когато движението вече ще е отпушено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!