Тръмп споделил с Лавров секретна информация за ИДИЛ

OFFNews 16 май 2017 в 07:47 5575 3

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е споделил класифицирана информация относно "Ислямска държава" на руския външен министър Сергей Лавров. Информация е била подадена от партньор на САЩ, който не е дал разрешение тя да бъде споделяна с Русия, пише "Уошингтън Поуст", позовавайки се на свои източници.

Тръмп и Лавров проведоха първа среща миналата седмица в Белия дом, откъде отрекоха американският президент да е споделял подобна информация.

Висши членове на Републиканската пария обаче поискаха обяснения от Тръмп, други пък го защитиха.

Президентът на САЩ има право да споделя напълно секретна информация, се казва в публикуваното тази вечер съвместно изявление на влиятелните републикански лидери Линдзи Греъм и сенаторът Джон Маккейн, председател на комисията по въоръжените сили на американския Сенат, предаде ТАСС.

Трима представители на Белия дом, които присъстваха на срещата, опровергаха публикацията на в. "Вашингтон таймс", отбелязва Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, съветникът на Белия дом по националната сигурност Хърбърт Р. Макмастър заявиха, че Тръмп не е разкривал източници на разузнавателна информация или методи за получаването й, нито военни операции, които да не са публично достояние.

Заместник-съветникът за националната сигурност Дайна Пауъл също заяви, че съобщението на в. "Вашингтон пост" е невярно. "Президентът обсъди само общите заплахи, пред които са изправени двете страни", добави тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

3

Перко

16.05 2017 в 11:38

Сигурно му е дал телефона на Абу Бакр ал Багдади

12416

2

IBL IBL

16.05 2017 в 10:43

Какъв е смисълът от една новина, когато в нея има поне 3-4 опровержения на заглавието от сериозни източници? Фейк нюз?!

42249

1

Denis Rizanov

16.05 2017 в 09:20

шорошорастите съвсем се побъркаха! Тръмп не трябвало да споделя "подробности за терористична заплаха откъм "Ислямска държава", свързана с използването на лаптопи в самолетите"!?
Колко трябва да си малоумен (става дума за мейнстрийм медиите и стоящите за тях сатани), за да забраниш на един ДЕЙСТВАЩ президент да общува с дипломати от друга държава? Глобалистите се опитват да извиват ръцете на Тръмп и го вкарват в обяснителен режим доста успешно. "Дълбоката държава" в САЩ трябва да бъде разбутана из основи, за да има мир в света.