Тръмп: Сигурен съм, че хората ще са много щастливи да получат тлъсти чекове с моето име

OFFNews Последна промяна на 16 април 2020 в 14:10 1917 0

Снимка AA

"Сигурен съм, че хората ще бъдат много щастливи да получат големите, тлъсти, красиви чекове с моето име на тях", заяви американският президент Доналд Тръмп на брифинг в Розовата градина на Белия дом, предаде "Вашингтон поуст".

"Не знам кой знае колко много по въпроса. Но разбирам, че името ми е там", каза Тръмп.

Милиони американци ще получат чекове като част от пакета антикризисни мерки за смекчаване на последиците от коронавируса. 

Чековете ще осигурят еднократна помощ до 1200 долара за възрастен и 500 долара за дете за хора с доходи до определен праг. Подобни чекове се издават от Службата за вътрешни приходи, която е под контрола на министерството на финансите. Обикновено чековете се подписват от ръководителя на службата, чийто подпис ще стои и на чековете с пряката помощ.  

Вчера двама служители от администрацията на Службата за вътрешни приходи, заявиха че името на президента ще бъде отпечатано върху стимулиращите чекове. От думите им става ясно, че надписът "President Donald J. Trump" ще се появи в лявата част на хартиените чекове. 

Подписът на американския президент няма да бъде основен, защото той не е упълномощен да подписва чекове за суми, които ще бъдат изплатени от Министерството на финансите на САЩ. 

Плащанията са част от спасителния пакет за 2,2 трилиона долара, който беше приет в края на миналия месец и е насочен към борба с икономическия спад, причинен от пандемията на коронавирус .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови