Тръмп си смени мнението и за климатичните промени

OFFNews 23 ноември 2016 в 08:05 12165 5

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп започна да сменя позициите си, които му донесоха сензационната победа на изборите, но притесниха световната демократична общност.

Броени часове след като милиардерът размисли и се отказа от съдебно преследване на Хилъри Клинтън, той промени и позицията си и по въпроса за влиянието на човека върху климатичните промени. По време на кампанията си Тръмп упорито отричаше, че има каквато и да е връзка между изхвърляните в атмосферата вредни вещества и глобалното затопляне. Той дори го нарече "измислица". 

Сега обаче пред вестник „Ню Йорк Таймс” Тръмп допусна, че има известна връзка между промените в климата и човешката дейност.

"Приемам, че има известна връзка, зависи колко. Следя тези неща отблизо. Непредубеден съм по въпроса за оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за борба с климатичните промени", каза Тръмп на среща в централата на вестника в Манхатън с репортери, редактори и други официални представители на вестника.

Тръмп добави, че мисли за глобалното затопляне и конкурентоспособността на САЩ и "колко ще струва на американските компании".

Милиардерът осъди конференцията на радикалната десница във Вашингтон през миналия уикенд, на която някои участници направиха хитлеристкия поздрав и викаха "Хайл Тръмп!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

1

Лопе де Вега

23.11 2016 в 08:25

Доста неща ще се променят в хода на мандата му. Едно е да водиш предизборна кампания, а друго - да водиш най-великата страна към бъдещето. В днешния глобален свят, с неговите изключително сложни взаимозависимости, е много опасно да правиш това, което ти се иска, та дори и да е най-доброто за народа ти. Компромисите са неизбежни като данъчните. Ще има странни съюзи и търговски договори. Мисля, че ще видим и големи промени в емисионната политика на Федералния резерв. Тоест - интересните времена не са свършили. За съжаление!

Специално за почитателите на путин. Не се надявайте, че Тръмп ще си бърка в носа, докато вашия кумир се опитва да разруши постигнатото от Европа. Но пасаран! Путин не пройдет!

Поздрав!